Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-09-24 12:57

Ingen bokmässa för mig i år

Normalt hade årets stora aktivitet för mig dragit igång idag, nämligen bokmässan i Göteborg. Men den är inställd, och dt seminarier och andra events som förlaget hade bokat upp för mig fick inte vara med på den kraftigt bantade digitala bokmässan online som ersätter. Tydligen skulle jag annars stått på scen tillsammans med bland annat Peter Englund om den fysiska mässan skulle blivit av, men det var alltså inte intressant nog för online.
Min senaste roman Redovisningsavdelning Marviken

Nu får vi se om mässan online blir någon succé. För besökarna alltså. Som branschmänniska uteblir den stora vitsen med mässan, nämligen att träffa kollegor och branschfolk i dagarna fyra. Särskilt om man som undertecknad bor ute i provinserrna och därmed inte interagerar särskilt mycket med den Stockholmscentrerade bokbranschen till vardags.

Det är också därför man lagt ner mässan i Stockholm, men fortsatt ha den i Göteborg. I Stockholm åkar man hem och hämtar barnen från dagis 1630, medan inrest branschfolk förblir vakna och i hårt arbete fram till 01-04 på natten när de är i Göteborg. Blir lite annorlunda. Just Stockholmscentreringen gör att en mässa i Stockholm har svårt att locka branschen.

Nu är det väldigt få av min läsekrets som går på mässan, så för många av mina läsare är det en mindre förlust.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Tänker att det borde vara tvärtom billigare att ha fler online event.. Och behöver inte gissa antal på samma sätt eller neka folk om man missar och har för liten yta.. Ska delta på delar av ett event som när man slipper begränsas av resor och hotell har spridit ut sig över fler dagar och mer olika seminarier, fler dagar primärt för att minska krockar och att deltagare därmed slipper välja vilken om man nu tycker flera verkar värda att delta på.

    SvaraRadera