Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2020-09-01 07:55

God börsmorgon

Varit lite krispigt i natt, vilket kanske stämmer väl överens med en seg börsutveckling.
God morgon.
Stockholmsbörsen backade igår med -0.33%, liksom amerikanska S&P-500 med -0.22%. Dollarn är fortfarande kvar vid stödet mot den svenska kronan, som just nu faller i samma takt mot dollarn, som faller till nya årsbottnar mot det brittiska pundet och mot euron. Guldpriset har således stigit något och är återigen över 550:- SEK per gram.

I Asien är utvecklingen blandad under morgonen, med Australiens ASX 200 -1.39%, Hang Seng +0.28%, Nikkei +0.05% och Straits Times -0.42%. Överlag tveksamt läge alltså. 

Kanske dags för en rekyl. Amerikanska S&P-500 har stigit fem veckor på raken, så det kan nog vara dags för en andhämtning och lite reflektion kring värderingarna.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Vacker morgon, lite tallang med kameran också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, mobilkamera, så ingen vidare bild. Hade inte tid att fixa fram systemkameran - skulle dels iväg och dels försvinner morgondimman rätt snabbt, så det blev mobilen.

   Radera
 2. Tjusigt staket!
  Ringde i mars till Juneborgs som du omnämnt tidigare, de kommer våren 2021.
  Fullbokat ett år framåt, det måste vara skönt som företag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl mitt fel antar jag. Brukar bara vara någon månads väntetid. Får väl boka upp dem själva omgående...

   Radera
  2. Ja, det är tjusigt, pris per lpm? om man få vara nyfiken?

   Radera
  3. Typ 220 byggt och klart. Eller ngt sådant.

   Radera
 3. Snygg blandning av nytt och gammalt.

  SvaraRadera
 4. Guldet $1990 nu, snittet för Q3 bör landa på >$1950 och ge historiska vinster för många av bolagen. Rapporter kan dock sammanfalla med stökigt presidentval.

  SvaraRadera
 5. Är Geely automobiles ansökan om notering i Shanghai på Star Market ett steg för Kina att minska Hongkongs betydelse och då även omvärldens uppmärksamhet?

  SvaraRadera