Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-09-03 06:43

Dollarstödet höll - liksom börsmotståndet i Stockholm

Dollarstödet har återigen hållit och dollarn vänder upp mot den svenska kronan. Och motsvarande fast tvärt om gäller på Stockholmsbörsen, där motståndet håller emot och börsen svängde ner igen efter att ha testat detta under gårdagen.
Dagschart USDSEK.
Dollarn höll alltså emot den svenska kronan och vände återigen upp igår och fortsätter upp nu på morgonen, inom någon form av tradingintervall runt stödet för USDSEK.

Motsvarande hände på igår på Stockholmsbörsen, där OMXS30 testade motståndet på uppsidan, och sedan föll tillbaka för att stänga på +0.76%, medan t ex tyska DAX stängde när dagshögsta på +2.07%.

Dagschart OMXS30

Amerikanska S&P-500 stängde på +.154% och tekniktunga Nasdaq 100 på +1.04%, men ovanpå detta stärktes alltså dollarn så även här tittar man som svensk på en utveckling runt +2% igår.

Guldpriset har lugnat ner sig lite och liggerp å 546:- SEK per gram och är nere på 1942 USD per troy ounce igen.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandad. Australien är på plus med ASX 200 på +0.82%, medan Hang Seng går -0.31% i Hong Kong, Nikkei 225 går +1.18% i Tokyo och Straits Times är på -0.62% i Singapore.

Ännu en dag på den övervärderade börsen alltså, men frågan är om något kan övertrumfa centralbanksstimulansesrna och faktiskt dra ner värderingarna igen?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Nu verkar det vara uppåt idag igen den 3/9, så inga sorgsamma fundamentalia ser ut att sjunka in just nu på förmiddagen i allafall.

    SvaraRadera