Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-09-03 06:43

Dollarstödet höll - liksom börsmotståndet i Stockholm

Dollarstödet har återigen hållit och dollarn vänder upp mot den svenska kronan. Och motsvarande fast tvärt om gäller på Stockholmsbörsen, där motståndet håller emot och börsen svängde ner igen efter att ha testat detta under gårdagen.
Dagschart USDSEK.
Dollarn höll alltså emot den svenska kronan och vände återigen upp igår och fortsätter upp nu på morgonen, inom någon form av tradingintervall runt stödet för USDSEK.

Motsvarande hände på igår på Stockholmsbörsen, där OMXS30 testade motståndet på uppsidan, och sedan föll tillbaka för att stänga på +0.76%, medan t ex tyska DAX stängde när dagshögsta på +2.07%.

Dagschart OMXS30

Amerikanska S&P-500 stängde på +.154% och tekniktunga Nasdaq 100 på +1.04%, men ovanpå detta stärktes alltså dollarn så även här tittar man som svensk på en utveckling runt +2% igår.

Guldpriset har lugnat ner sig lite och liggerp å 546:- SEK per gram och är nere på 1942 USD per troy ounce igen.

I de asiatiska tidszonerna är utvecklingen blandad. Australien är på plus med ASX 200 på +0.82%, medan Hang Seng går -0.31% i Hong Kong, Nikkei 225 går +1.18% i Tokyo och Straits Times är på -0.62% i Singapore.

Ännu en dag på den övervärderade börsen alltså, men frågan är om något kan övertrumfa centralbanksstimulansesrna och faktiskt dra ner värderingarna igen?

1 kommentar:

  1. Nu verkar det vara uppåt idag igen den 3/9, så inga sorgsamma fundamentalia ser ut att sjunka in just nu på förmiddagen i allafall.

    SvaraRadera