Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-09-18 07:52

Blandat i Asien efter amerikanska nedgångar på centralbanksbesked

Under morgonen är börsutvecklingen blandad i de asiatiska tidszonerna, efter nedgångar i USA som reagerade på onsdagskvällens besked om penningpolitiken från centralbanken Federal Reserve. Dollarn faller tillbaka mot svenska kronan.
Asiatisk tidszon.
De amerikanska börserna föll igår på beskedet från Federal Reserve i onsdags kväll att man inte ändrar penningpolitiken. Dollarn stärktes därmed initialt igår, och det såg ut som att den skulle bryta sig fri uppåt, men föll sedan tillbaka och är idag ner. Motståndet mot starkare dollar verkar hålla.

S&P-500 föll med -0.84% och Nasdaq-100 med -1.48%. FAANGST:en fortsatte, med Facebook -3.30%, Apple -1.60%, Amazon -2.25%, Netflix -2.82%, Google -1.66%, Spotify -0.23% och Tesla -4.15%.

Spotify är ju bara med för att det är grundat av svenskar och Tesla pga alla som spekulerar i Tesla, men som synes så faller samtliga Internetjättar i FAANG snabbare än Nasdaq-index. Det är intressant att Nasdaqs storbolag leder nedgången istället för småbolagen.

Stockholmsbörsen var i stort sett oförändrad med OMXSPI på -0.06%.

Under morgonen är det blandat i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 -0.06%, Hang Seng +0.43%, Nikkei 225 +0.12% och Straits Times -0.11%. I stort sett oförändrat.

Guldpriset är ner i svenska kronor till ca 551:- SEK per gram på svagare dollar, medan priset är upp till 1953 USD per troy ounce.

Det verkar generellt som att hunden inte längre lyder husse, och helt enkelt har slutat bry sig utan viftar på svansen efter eget huvud och humör.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar