Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-09-21 07:27

Blandade asiatiska börser efter blandad börsvecka

I de asiatiska tidszonerna är börsutvecklingen blandad under morgonen, efter en blandad börsvecka. Det verkar inte längre finnas en gemensam riktning för världens marknader, vilket talar för att marknadens återhämtning från coronakraschen nu är över och det är dags att räkna på det igen.
Veckochart S&P-500
Förra veckan var med -1.12% den tredje negativa veckan hos husse S&P-500, men detta gällde inte Stockholmsbörsen, som numera smitit från husses koppel. OMXSPI steg istället hela +2.38%.

Veckochart OMXSPI

Man kan fundera kring den här splittringen, som också sker samtidigt som marknaderna återhämtat sig från coronakraschen i mars. Kanske är det så att man nu börjat räkna på fundamenta igen och därmed går index lite olika världen över, efter att i ungefär ett halvår bara varit fokuserade på att stiga till forna nivåer.

Dollarn försvagades också förra veckan, vilket stärker nedgången mätt i svenska kronor, och dollarn faller även nu på morgonen, på grund av att svenska kronan stärks även mot euron, samt danska och norska kronan. Kort sagt är det den svenska kronan som stärks.

Guldpriset är därmed ner och ligger nu runt 548:- SEK per gram, även om priset i USD ligger runt 1950:- per troy ounce.

I Asien startar veckan blandat, så återigen finns det ingen entydig linje på marknaderna.

Australiens ASX 200 går -0.65%, Hong Kongs Hang Seng -1.04%, japans Nikkei 225 går+0.18% och Singapores Straits Times +0.28%.

Hur Stockholmsbörsen öppnar har åtminstone jag ingen aning om. Vi har två positiva börsveckor bakom oss och ligger nu på nivåerna där det smällde i februari-mars, vilket bör vara ett motstånd på uppsidan. En negativ vecka vore inte överraskande, men kanske spräcker vi bara taket och rusar vidare uppåt? Går det inte upp, så går det ner och gör det ingetdera står det stilla. Morgonens visdomsord.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Har du tid att kolla får du gärna jämföra olika länders börser den senaste månaden med den lokala coronautvecklingen.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera