Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-09-16 08:09

Avvaktande asiatiska börser efter amerikanska uppgångar

Efter gårdagens amerikanska börsuppgångar är de asiatiska börserna försiktiga under morgonen, i väntan på ett räntebesked från den amerikanska centralbanken ikväll svensk tid. Ingen större dramatik på marknaderna, som tog Apples andakt igår kväll med en axelryckning.
Bladerunner 2020
S&P-500 stängde på +0.52% medan Nasdaq 100 avslutade gårdagen på +1.43%. Tesla fortsatte uppåt med +7.18% och har snart tagit igen hela raset på indexfloppen. I övrigt segade sig FAANG-bolagen sig uppåt måttligt, undantaget Netflix som gick +4.14%.

Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) höll igår en andakt och bönemöte, där man presenterade väntade nyheter som en Apple Watch 7 och en ny iPad och iPad Air. Marknaden tog således korumet med en enorm gäspning och Apple steg +0.16% eller nästan en svensk försvarsbudget i ökat marknadsvärde.

Några särskilda rörelser på valutamarknaderna märks inte av, även om kronan för stunden verkar fortsätta tappa mot andra valutor. Guldet ligger kvar runt 553:- SEK per gram och 1960 USD per troy ounce.

I Asien är börserna avvaktande under morgonen inför den amerikanska centralbankens räntebesked 14:00 östamerikansk tid, eller 20:00 svensk tid om jag läser kalendern korrekt.

Stockholmsbörsen gick +1.00% för OMXSPI och +0.89% för storbolagsindexet OMXS30 under gårdagen.

Avvaktande är väl nyckelordet för dagen, undantaget de stora rörelserna i Tesla. Den aktien har å andra sidan sedan länge lämnat all form av rim och reson bakom sig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar