Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-21 08:27

Uppåt på de asiatiska börserna efter stigande amerikanska börser

Gårdagen bjöd på en negativ börs i Stockholm, men USA stängde på plus och det är nu positivt i Asien, så vi kanske kan vänta oss en positiv börsdag även i Sverige.
God morgon!
Läget verkar ganska lugnt på finansmarknaderna, inga anmärkningsvärda rörelser när det gäller valutor, annat än att det brittiska pundet stärks mot euro, dollar och den svenska kronan.

OMXS30 stänge gårdagen på -1.31% och OMXSPI på -1.11%, men USA-börserna stängde på plus. S&P-500 gick +0.32% och Nasdaq 100 gick +1.40%.

I Asien stiger nu börserna generellt. Hang Seng +1.21%, Nikkei 225 +017%, Straits Times +0.15% och SSE Comp +0.32%. Enda negativa i min lista är Australiens ASX 200 som faller svagt till -0.14%.

God morgon!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Svenska börsen följer ju som du påstår nästan alltid börsen i USA.

  Finns det någon trading-strategi för detta? Någon som har egen erfarenhet?

  Säg att man köper en indexfond för att vara tråkig som ska spegla OMX30.

  Om börsen i USA går ner så säljer man hela innehavet. Om börsen går upp (och man inte äger något) så köper man för hela kapitalet.

  Givetvis får köpen/försäljningarna ske när börsen öppnar i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resonemanget faller på att fonderna oftast har en stopptid en gång per dag, så det är sällan du kan göra arbitrageaffärer där. Börshandlade fonder borde kunna fungera, men vanligtvis har ju kurserna på enskilda papper jämnats ut redan innan börsens öppning så för att göra affär måste du lägga en köpkurs högre än gårdagens stängning.

   Radera
  2. Ja, för att minska tiden för köp och sälj kanske man sätter ihop en egen portfölj.

   Är också medveten om att kurserna ändras innan börsen öppnar - tanken är att köpa eller sälja så tidigt som möjligt och hoppas på fortsatt uppgång eller nedgång.

   Radera
  3. Lite som den där strategin där man köper innan den 25:e varje månad och säljer strax efter - tanken är att man ska gå in före alla månadssparande driver upp kursen och ta hem vinsten varje månad.

   Radera
  4. Vad ska man göra de dagar börserna i USA håller stängt men inte i Sverige? Vilka börser följer Sverige då? London?

   Radera