Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-08-21 08:27

Uppåt på de asiatiska börserna efter stigande amerikanska börser

Gårdagen bjöd på en negativ börs i Stockholm, men USA stängde på plus och det är nu positivt i Asien, så vi kanske kan vänta oss en positiv börsdag även i Sverige.
God morgon!
Läget verkar ganska lugnt på finansmarknaderna, inga anmärkningsvärda rörelser när det gäller valutor, annat än att det brittiska pundet stärks mot euro, dollar och den svenska kronan.

OMXS30 stänge gårdagen på -1.31% och OMXSPI på -1.11%, men USA-börserna stängde på plus. S&P-500 gick +0.32% och Nasdaq 100 gick +1.40%.

I Asien stiger nu börserna generellt. Hang Seng +1.21%, Nikkei 225 +017%, Straits Times +0.15% och SSE Comp +0.32%. Enda negativa i min lista är Australiens ASX 200 som faller svagt till -0.14%.

God morgon!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Svenska börsen följer ju som du påstår nästan alltid börsen i USA.

  Finns det någon trading-strategi för detta? Någon som har egen erfarenhet?

  Säg att man köper en indexfond för att vara tråkig som ska spegla OMX30.

  Om börsen i USA går ner så säljer man hela innehavet. Om börsen går upp (och man inte äger något) så köper man för hela kapitalet.

  Givetvis får köpen/försäljningarna ske när börsen öppnar i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resonemanget faller på att fonderna oftast har en stopptid en gång per dag, så det är sällan du kan göra arbitrageaffärer där. Börshandlade fonder borde kunna fungera, men vanligtvis har ju kurserna på enskilda papper jämnats ut redan innan börsens öppning så för att göra affär måste du lägga en köpkurs högre än gårdagens stängning.

   Radera
  2. Ja, för att minska tiden för köp och sälj kanske man sätter ihop en egen portfölj.

   Är också medveten om att kurserna ändras innan börsen öppnar - tanken är att köpa eller sälja så tidigt som möjligt och hoppas på fortsatt uppgång eller nedgång.

   Radera
  3. Lite som den där strategin där man köper innan den 25:e varje månad och säljer strax efter - tanken är att man ska gå in före alla månadssparande driver upp kursen och ta hem vinsten varje månad.

   Radera
  4. Vad ska man göra de dagar börserna i USA håller stängt men inte i Sverige? Vilka börser följer Sverige då? London?

   Radera