Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2020-08-04 07:59

Uppåt på alla börser och starkare krona

Gårdagen och morgonen bjöd på positiva börser över hela linjen, utan en enda röd siffra i de index jag följer. Det ser således positivt ut även idag och kronan stärks återigen.
Dagschart OMXSPI.
Stockholmsbörsen rusade igår och återhämtade torsdagens och fredagens nedgångar i ett svep. Börsen är därmed återigen på plus sedan årsskiftet efter gårdagens uppgång om +2.23% för OMXSPI. Uppgångarna såg likartade ut över Europa, med +2.71% på tyska DAX och +2.29% för brittiska FTSE 100 eller +1.93% för franska CAC 40.

I USA var det fortfarande positivt, men mer beskedligt med +0.72% på S&P-500 och +1.47% för Nasdaq Composite.

Uppgångarna fortsätter nu i Asien under morgonen med +2.02% för Australiens ASX 200, +0.88% för Hong Kongs Hang Seng, +1.70% för Japans Nikkei 225 och +1.24% för Straits Times i Singapore.

Kronan stärks på morgonen och euron tappar med -0.49% och dollarn går -0.30%. Dock har kronförstärkningen stött på ett motstånd och rört sig generellt på tvären de senaste dagarna. Dollarn är inte längre i fritt fall på de här nivåerena, eller så har man åtminstone tagit en kort paus.

Guldpriset är stabilt runt 1975 USD per troy ounce och 555:- SEK per gram.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Tack för dessa sammanfattningar innan börsen öppnar.

    SvaraRadera
  2. Guld är överköpt och skulle behöva kylas av. GLD har gaps vid 180 och 172 som vore bra att fylla iaf 180. Samtidigt är kommande veckor de säsongmässigt starkaste på hela året. Ligger kvar i mina positioner, tradar lite mellan olika bolag men inga ändringar hos kärninnehaven. Tror på flerårig bull market som bör locka generalister nu när bolagen täljer guld.

    SvaraRadera