Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-31 06:23

Uppåt i Asien efter positiv börsvecka

Efter förra veckans positiva börs är det generellt uppåt som gäller i Asien under morgonen. Dollarn är runt sin lägsta kurs mot kronan i år, men har ännu inte kraschat genom denna botten.
Bladerunner Melbourne.

Veckan som gick bjöd på överlag positiva börser. OMXSPI steg +1.03% och OMXS30 +1.34%. S&P-500 gick +3.26% och Nasdaq 100 +3.81%.

Dollarn föll dock tillbaka hårt och har sedan förra måndagen gått -1.90% mot svenska kronan,  -0.96% mot euron och -1.96% mot det brittiska pundet. Dollarn befinner sig därmed runt sin lägsta nivå i år, men frågan är om den kommer klappa igenom nu eller om stödet håller?
Dagschart USDSEK

I Asien är det generellt positiva börser under morgonen.

ASX 200 +0.10%, Hang Seng +1.29%, Nikkei 225 +1.74%, Straits Times +0.32% och SSE Composite +0.80%.

Stockholmsbörsen avslutade fredagen negativt, medan S&P-500 steg. Fallande dollar gör dock att det inte är säkert att Sverige kommer gå som husse, om man nu inte justerar för dollarkursen. Annars ser det ju bra ut med stigande börser i Asien.

Ingen större dramatik med guldet, som går på 546:- SEK per gram, men är uppe på 1970 USD per troy ounce på den svagare dollarn. Vi får se om den siffermagiska gränsen 2000 USD passeras snart igen, även om det denna vända kanske inte betyder något prisrekord för oss svenskar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Inga kommentarer än som analyserar?
    Tråkigt. Då kanske man blir tvungen att jobba trots allt...

    Lite off topic: Imorgon har NVidia sitt GeForce-event!

    SvaraRadera