Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2020-08-30 17:18

Söndagsenkät: I vilken svensk kommun är du folkbokförd?

Dags för en liten söndagsenkät. Denna gång med anledning av förra blogginlägget vilken kommun du är folkbokförd i. Svara nedan.
Bloggaren själv bor i  Marks kommun. Här sjön Lygnern.
Detta kan vi sedan köra mot folkmängden per kommun och se vilka kommuner som är mest överrepresenterad bland bloggens läsare i förhållande till befolkningen. Någon som vågar gissa?

Svara nedan. Jag kan inte se vem du är eller var du sitter, men om sådan information skulle läcka ut så skulle den alltså avslöja att du är folkbokförd i den kommun du är folkbokförd i.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Hur många brukar svara på sånt här?

  Bor i en kommun med 13.000 innevånare - känns som det kan bli överrepresentation på egen hand. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från 1000 till 3000 brukar det ligga på. Så 13000 invånare kan med en dryg tusendel av Sveriges invånare ge runt 1-3 svar, kanske, givet jämn fördelning.

   Radera
  2. Samma här. Börjar det på S?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. åäö sorteras tillsammans med a, så den finns med lite längre upp.

   Radera
  2. Kvillinge Landskommun?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Trollkung: Jag tog bort min kommentar eftersom jag upptäckte den kommun som syntes fattas i listan men som jag sedan upptäckte var inplacerad fast under felaktig alfabetisk ordning ... Och den går inte under namnet Kvillinge Landskommun!

   Radera
 3. Kan inte bloggaren bara kör statistik över IP adresserna som når bloggen? Orkar bloggens läsare surfa anonymt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. IP kan visa var man befinner sig, vilket inte behöver visa vilken kommun man bor i. Exempelvis befinner jag mig på Gotland just nu men tillhör en kommun på fastlandet.

   Radera
  2. Kollar jag upp mitt IP på fasta linan på jobbet hamnar jag i rätt kommun. Fasta linan hemma hamnar jag i den största staden i länet, 10+ mil bort och på 4G hamnar jag mer än 50 mil fel.

   Radera
  3. Jag hamnar aldrig rätt med min mobila uppkoppling. Kör jag utan VPN så hamnar jag "alltid" i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Kör jag med VPN så kan jag hamna i Storbritannien, Schweiz eller Johannesburg. Någon enstaka unik gång har jag hamnat endast ett par mil (i fel kommun) från min verkliga position.

   Radera
  4. Jag bor alltid i Gotland enligt min IP-adress trots att jag bor i Skåne.

   Radera
 4. Lite kul att listan presenteras i alfabetisk ordning. Nästan. Svårt med prickarna.

  SvaraRadera
 5. Malmö för tillfället men köpt hus i en lägre beskattad och tryggare grannkommun för lägre kvadratmeterpris än stan har att erbjuda, dock svindyrt ändå men vad ska man göra. #Privilegedflight

  SvaraRadera