Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-14 07:58

Segt på börserna - eller lugnt och positivt?

Är glaset halvtomt eller halvfullt? Börserna blir allt segare med allt svårare att gå uppåt. Eller så har de blivit lugnare och kris och panik är över, vilket är vad som långsiktigt leder till uppgång. Kort sagt var det små rörelser på börserna under morgonen och igår.
Dagschart OMXS30. Logaritmisk skala.
Som man ser på den logaritmiska grafen ovan blir rörelserna på börsen allt mindre. Detta kan uppfattas som segt men också som lugnt. Och just små dagliga rörelser är vad man får se i en stabilt uppåtgående marknad. De stora rörelserna hör volatilitet och osäkerhet till och är långsiktigt negativt. Det är sällan (men inte omöjligt - se innan coronakraschen i grafen ovan) börsen kraschar när den är lugn och för att den ska krascha vid lugn krävs antagligen en extern händelse likt coronakrisen.

Stockholmsbörsen gick +0.22% igår, tyska DAX -0.50% och fler europeiska börser var negativa med CAC 40 på -0.61% och brittiska FTSE 100 skrällde till med -1.50%.

I USA stängde S&P-500 på -0.20% och den övervärderade teknikbörsen Nasdaq fortsatte lugnt uppåt med Nasdaq 100 på +0.19%.

Små rörelser fortsätter i de asiatiska tidszonerna, med ASX 200 på +0.48%, Hang Seng på 0.00%, Nikkei på +0.10% och Straits Times på -0.02%. 

Till och med valutorna är lugna med små rörelser. Guldet steg och ligger på 543:- SEK per gram, men har varit stabilt under kvällen och morgonen. Silvret är däremot volatilt och faller under morgonen, men återhämtade sig igår för att nu kosta drygt 7:50 SEK per gram.

Ser man glaset som halvtomt ser man lugnet före stormen. Ser man glaset som halvfullt ser man lugnet som krävs för en varaktig börsuppgång.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar