Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-08-18 07:26

Positiv utveckling i Asien efter positiv måndagsbörs - ädelmetallerna stiger återigen

Utvecklingen är positiv i Asien under morgonen, trots en svagt positiv måndagsbörs i USA. Ädelmetallerna tog återigen ett ordentligt kliv igår.
Silvertacka.
Gårdagen bjöd på en positiv börs i Stockholm med +1.10% för OMXSPI och +1.11% för OMXS30. I USA var börsen visserligen positiv med S&P 500 på +0.27%, vilket är svagt. Dock steg teknikbörsen Nasdaq och Nasdaq-100 stängde på +1.11%. Dollarn rörde sig inte ens särskilt mycket mot kronan, så Stockholm och Nasdaq är i synk just nu snarare än Stockholm och S&P-500. 

I Asien är det positiv utveckling på morgonen. ASX-200 går +0.92%, HAng Seng +0.15%, Straits Times +0.10%, SSE Comp +0.42% även om Nikkei går -0.30%.

Ädelmetallerna tog ett rejält kliv igår och guldet är nu nästan tillbaka på 2000 USD, och noteras i skrivande stund i ca 1992 USD eller 555:- SEK per gram för oss svenskar. Silvret är nästan tillbaka på 8:- SEK per gram, eller 7:75 SEK. Kort sagt är dippen på propagandan om ett ryskt vaccin i princip bortblåst och den stigande trenden för guld och silver är tillbaka.

Ingen större dramatik på valutamarknaderna. Skulle möjligen vara att Sveriges viktigaste handelspartner Norge stärks med en stigande norsk krona, som nu kostar 97 öre. Allt är inte dollar här i världen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Längtar till en uppdatering kring peak oil snart Cornu nu när antalet riggar rasar och skifferbolagen går i konkurs. Verkar som Gail Tverberg verkar få rätt i sin analys att ekonomin inte orkar pressa upp oljepriserna och därmed kommer också investeringarna utebli och därmed också utbudet längre fram i cykeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner att jag skrivit det mesta jag hade att säga i ämnet. Men visst kan vi se de senaste årens stagnerande ekonomier som en effekt av olje- och energibrist.

   Radera
  2. Jag förstår. Jag ska givetvis inte säga till dig vad du ska skriva om på din egen blogg.
   Mest jag som är intresserad av ämnet och tycker dina inlägg samt föreläsningar som finns på youtube är bra. Men det blir kanske lite upprepande att skriva om det kan jag förstå.

   Radera
 2. Tydligen har Warren Buffet börjat köpa pappersguld, 0.5 GUSD i Barrick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog i första hand bolagets kassaflöde som lockar. Han brukar gilla sånt.

   Radera
 3. Baserat på USAs budgetunderskott och dess historiska korrelationer med guld så kan man argumentera för ett guldpris på ca 3500 USD.

  Att Buffet nu köper lär locka fler som är underinvesterade i sektorn.

  SvaraRadera