Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-08-18 07:26

Positiv utveckling i Asien efter positiv måndagsbörs - ädelmetallerna stiger återigen

Utvecklingen är positiv i Asien under morgonen, trots en svagt positiv måndagsbörs i USA. Ädelmetallerna tog återigen ett ordentligt kliv igår.
Silvertacka.
Gårdagen bjöd på en positiv börs i Stockholm med +1.10% för OMXSPI och +1.11% för OMXS30. I USA var börsen visserligen positiv med S&P 500 på +0.27%, vilket är svagt. Dock steg teknikbörsen Nasdaq och Nasdaq-100 stängde på +1.11%. Dollarn rörde sig inte ens särskilt mycket mot kronan, så Stockholm och Nasdaq är i synk just nu snarare än Stockholm och S&P-500. 

I Asien är det positiv utveckling på morgonen. ASX-200 går +0.92%, HAng Seng +0.15%, Straits Times +0.10%, SSE Comp +0.42% även om Nikkei går -0.30%.

Ädelmetallerna tog ett rejält kliv igår och guldet är nu nästan tillbaka på 2000 USD, och noteras i skrivande stund i ca 1992 USD eller 555:- SEK per gram för oss svenskar. Silvret är nästan tillbaka på 8:- SEK per gram, eller 7:75 SEK. Kort sagt är dippen på propagandan om ett ryskt vaccin i princip bortblåst och den stigande trenden för guld och silver är tillbaka.

Ingen större dramatik på valutamarknaderna. Skulle möjligen vara att Sveriges viktigaste handelspartner Norge stärks med en stigande norsk krona, som nu kostar 97 öre. Allt är inte dollar här i världen.

6 kommentarer:

 1. Längtar till en uppdatering kring peak oil snart Cornu nu när antalet riggar rasar och skifferbolagen går i konkurs. Verkar som Gail Tverberg verkar få rätt i sin analys att ekonomin inte orkar pressa upp oljepriserna och därmed kommer också investeringarna utebli och därmed också utbudet längre fram i cykeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner att jag skrivit det mesta jag hade att säga i ämnet. Men visst kan vi se de senaste årens stagnerande ekonomier som en effekt av olje- och energibrist.

   Radera
  2. Jag förstår. Jag ska givetvis inte säga till dig vad du ska skriva om på din egen blogg.
   Mest jag som är intresserad av ämnet och tycker dina inlägg samt föreläsningar som finns på youtube är bra. Men det blir kanske lite upprepande att skriva om det kan jag förstå.

   Radera
 2. Tydligen har Warren Buffet börjat köpa pappersguld, 0.5 GUSD i Barrick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog i första hand bolagets kassaflöde som lockar. Han brukar gilla sånt.

   Radera
 3. Baserat på USAs budgetunderskott och dess historiska korrelationer med guld så kan man argumentera för ett guldpris på ca 3500 USD.

  Att Buffet nu köper lär locka fler som är underinvesterade i sektorn.

  SvaraRadera