Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-08-10 14:25

Ny skärm - leveranstid avgjorde

I förmiddags kom den nya externa bildskärmen, och leveranstiden fällde avgörandet, plus att jag därmed fick 5K och sömlös integration med min MacBook Pro till ett lägre pris än många 4K Thunderbolt 3-skärmar från andra leverantörer.
Nya skärmen på plats.

De Thunderbolt 3-skärmar som kunde vara aktuella kostade en avsevärd slant och var samtliga 4K-skärmar utom skärmen från LG, som var 5K och bara lite dyrare än det billigaste 4K-alternativet. Övriga alternativ hade leveranstider på upp till tio arbetsdagar, medan LG-skärmen hade en arbetsdags leveranstid via Apple. LG:s skärm är specifikt framtagen tillsammans med Apple och saknar därmed exempelvis knappar, men samarbetar hundraprocentigt med Appledatorer, och stänger av och på sig som om den vore en inbyggd skärm i en Apple-dator.
Lätt att packa upp också, behöver inte ens lyfta ur kartongen ur kartongen.

Apple levererade arbetsdagen efter via UPS redan vid 10-tiden, och ett riktigt momskvitto kom via e-post, vilket många svenska Internethandlare har problem med att ordna.

Till skillnad mot den gamla skärmen kan den nya roteras 90 grader, även om jag inte är helt säker på att det hjälper mig i min arbetsprocess.

Den gamla Acer-skärmen fungerar på sätt och vis fortfarande om man ställer den på en bits avstånd så man inte ser alla de horisontella svarta strecken. Således kan de köras som en statusskärm, med olika loggar och tickers.

Acerskärmen på avstånd.

Just nu kör den Google Analytics realtidsinformation för bloggen, där man ser att 147 personer läser samtidigt just nu. När siffran dippar kan det vara läge att publicera nästa blogginlägg. Sedan är ett terminalfönster inloggad på servern som kör moderatorroboten, och lite andra loggar finns också. Man kanske kan ordna fram lite börskurser, utvecklingen av följare i sociala medier, nyheter med mera att köra på den skärmen. Dock gör avståndet på cirka fyra meter att det behöver vara hyfsat stor stil för att vara läsbart när jag kör med terminalglasögon.

Man kan ju också slänga upp livesändningar av presskonferenser och liknande på den skärmen.

6 kommentarer:

 1. Hur mycket uppfyllde LG skärmen av dina ska/villhöver krav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För få anslutningar, bara T3 och USB-C, men jag har redan adapters eftersom min Mac enbart har T3.

   Radera
 2. Vridbar 90 grader. Låter som en gammal Facit twist skärm!!

  SvaraRadera
 3. OM du skulle göra en live sändning, typ Youtube live hus skulle du hantera Szzvärjevänner, haters och alla andra missunnsamma folks?

  SvaraRadera
 4. OM du skulle göra en live sändning, typ Youtube live hus skulle du hantera Szzvärjevänner, haters och alla andra missunnsamma folks?

  SvaraRadera
 5. Rent ergonomiskt är det bättre att ha skärmen rakt framför tangentbordet. Så du slipper vrida huvudet till höger hela tiden. Detta leder garanterat, på lite sikt till problem.

  SvaraRadera