Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-08-28 07:36

Ner på Stockholmsbörsen, men upp i USA och Asien - dollarn faller

Stockholmsbörsen backade igår, men i USA stängde S&P-500 positivt, och börserna stiger i Asien, samt dollarn faller mot kronan under morgonen.
Dagschart USDSEK.

Att kronan stärks igen är kanske inte så mycket att hetsa upp sig över. USDSEK har varit förhållandevis stabil runt 8:70 sedan i juli, och denna nivå kan nog betraktas som ett motståndsområde eller stödområde, beroende på ur vilket valutaperspektiv man ser på det. Inget tyder på något aktuellt utbrott.

Även guldpriserna är stabila i svenska kronor och guldet kostar just nu 542:- SEK per gram, men har stigit något i amerikanska dollar där priset är ca 1943:- USD per troy ounce.

Stockholmbörsen backade igår och OMXS30 stängde på -0.24%, och OMXSPI -0.48%. S&P-500 steg dock i USA och stängde igår kväll på +0.17%. Fast kanske håller Stockholmsbörsen mer på att uppföra sig som Nsadaq-börsen? Nasdaq 100 stängde på -0.38%.

I Asien är det generellt uppåt under morgonen, utom för Australien där ASX-200 ligger på -0.54%.

Men Hang Seng är +0.59%, Nikkei +0.46%, Straits Times +1.57% och SSE Composite +0.40%.

Hur dagen går kan man bara gissa. Börseveckan har generellt varit positiv, och Stockholmbörsen är kvar i motståndsområdet på uppsidan. Kanske kommer fredagen innebära vinsthemtagningar på veckans uppgång? 

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Intressant att se hur 1800 nivån OMX30 kämpar och stretar tekniskt. Stängning över 1800
    för fortsatt uppgång en period?

    SvaraRadera
  2. Och mer ner...

    Om kronan stärks pga de nordiska länderna spås få minst dålig tillväxt inom OECD sans några tigrar, hur påverkar det svenska ankdammen, dvs börsen?

    SvaraRadera