Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-07 08:57

Nedåt i Asien - silverpriset rusar - kronan faller

Börserna är ned i de asiatiska tidszonerna och kronan faller. Silverpriset rusade igår och är tillbaka runt toppnivåerna från 2011.
Silvertackor.

Börserna faller i Asien. AX 200 -0.62%, Hang Seng -1.70%, Nikkei -0.39%, Straits Times -0.63% och SSE Composite -0.61%.

Även den svenska kronan faller för valuta relativt hårt och EURSEK stiger med +0.63% och USDSEK med +0.72%. GBPSEK går +0.71%, medan valutan är stabil mot norska kronan, så detta verkar vara relaterat till den skandinaviska halvön.

Silverpriset är nu över 8:- SEK per gram, vilket är de nivåer där priset vände ner igen runt prisrekorden 2011. Kan således bli intressant att se om silvret likt guldet orkar med ett utbrott upp över tidigare rekordpriser.

Guldpriset är relativt stabilt.

Om tre minuter öppnar börsen i Stockholm.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Är det sista som står dina egna anteckningar på vad du ville få med i texten, men som du glömde radera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut som taggarna för inlägget som skrivits in på fel ställe.

   Radera
  2. Wofser har rätt. Blogger har nytt gränssnitt som gör att med mina 500 olika taggar så tar det lång tid att skriva in dem på rätt ställe. Så jag skriver dem i texten och klistrar in dem. Denna gång glömde jag radera dem efteråt.

   Radera