Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-13 06:42

Kronan stärks igen - börserna upp

Kronkursen stärks igen mot de stora världsvalutorna, och börserna stiger i Asien. 
Faller igen.
I stort sett hela de senaste dagarnas uppgång i dollarn mot kronan har nu utplånats, och SEK stärks mot GBP, EUR och förstås USD under morgonen. Norska kronan hänger med den svenska. Dollarn är därmed tillbaka vid stödet, som den haft problem att knäcka och vi får se hur det går den här vändan.

Guldpriset stiger något trots kronans stärkning, tack vare att guldet rekylerat upp lite efter det tidigare raset. Även silvret återhämtar sig och kostar nu över 7:- SEK per gram, även om det är en bit kvar till tidigare topp över 8:-.

På börserna är det generellt positivt även om Stockholm gick svagt med +0.10% för OMXSPI i kontrast mot t ex +0.86% för tyska DAX och +2.04% för brittiska FTSE 100. I USA stängde S&P-500 på +1.40% och Nasdaq 100 tokrusade med +2.59% på redan uppblåsta teknikbolagsvärderingar.

I Asien faller Australien på stigande arbetslöshet och ASX 200 går -0.79%, men i övrigt är det  mestadels positivt med Nikkei 225 +2.13%, Straits Times +1.29%, medan Hang Seng går -0.12%.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar