Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-08-13 06:42

Kronan stärks igen - börserna upp

Kronkursen stärks igen mot de stora världsvalutorna, och börserna stiger i Asien. 
Faller igen.
I stort sett hela de senaste dagarnas uppgång i dollarn mot kronan har nu utplånats, och SEK stärks mot GBP, EUR och förstås USD under morgonen. Norska kronan hänger med den svenska. Dollarn är därmed tillbaka vid stödet, som den haft problem att knäcka och vi får se hur det går den här vändan.

Guldpriset stiger något trots kronans stärkning, tack vare att guldet rekylerat upp lite efter det tidigare raset. Även silvret återhämtar sig och kostar nu över 7:- SEK per gram, även om det är en bit kvar till tidigare topp över 8:-.

På börserna är det generellt positivt även om Stockholm gick svagt med +0.10% för OMXSPI i kontrast mot t ex +0.86% för tyska DAX och +2.04% för brittiska FTSE 100. I USA stängde S&P-500 på +1.40% och Nasdaq 100 tokrusade med +2.59% på redan uppblåsta teknikbolagsvärderingar.

I Asien faller Australien på stigande arbetslöshet och ASX 200 går -0.79%, men i övrigt är det  mestadels positivt med Nikkei 225 +2.13%, Straits Times +1.29%, medan Hang Seng går -0.12%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar