Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-24 06:33

Kronan faller efter neutral börsvecka

Morgonen inleds blandat på börserna i de asiatiska tidszonerna efter att Stockholmsbörsen i princip stått stilla veckan som gått. Morgonens stora rörelse är istället ett kraftigt fall för den svenska kronan mot världsvalutorna, särskilt dollarn.
Faller

Veckan som gick bjöd på -0.05% för Stockholmsbörsens OMXSPI, medan USA steg och S&P-500 stängde på +0.72% för veckan som gick.

I Asien är morgonen i skrivande stund varierande. Australiens ASX-200 går -0.02%, Hong Kongs Hang Seng +1.47%, Japans Nikkei +0.15%, Singapores Straits Times -1.43% och Shanghais SSE Composite +0.18%.

Mest värt uppmärksamhet är att den svenska kronan faller över hela linjen, särskilt mot dollarn, som stärks +1.16% mot den svenska kronan. Det brittiska pundet stärks +.-08% mot kronan, euron +0.35%, danska kronan +0.44% och norska kronan +0.04%. Då tappade redan kronan mot samtliga dessa valutor förra veckan, så fjäskandet för Sverige verkar för stunden över.

Det ser nu ut som att stödet för den amerikanska dollarn höll mot kronan och att dollarn nu inlett en kortsiktig uppgång.

Guldpriset ligger dock bara på 547:- SEK per gram, då den ädla metallen faller tillbaka till 1934 USD per troy ounce.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar