Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-08-21 17:03

Fredagsmys: Utgår pga segling

Egentligen skulle det varit dags för lite härligt fredagsmys här på bloggen, men det utgår på grund av att jag hade möjlighet att hänga med Lena på en av hennes seglingar. Denna gång handlade det om en katamaran på franska Rivieran.
Lena bamom rodret på 47-fotars katta.
Jag fick alltså förmånen att hänga med på en av Lenas seglingar, denna gång på franska rivieran ombord på en 47-fotars katta, och det är svårt att säga nej till att segla den franska Rivieran i augusti, även om det för en amatör som undertecknad kan vara slitsamt. För Lena är sådant här mer rutinartat.

Just nu sitter vi i Saint Tropez och återhämtar oss, så det blir inte mycket mer fredagsmys än så här.

Jag önskar er alla ett riktigt härligt fredagsmys, så här under första jobbveckan för många av de sista som härdar ut och tar sen semester. Ber också om ursäkt för gårdagens bildstrul här på bloggen, då det fanns utmaningar med täckning ute på Medelhavet. 

Lena hälsar att det här är inget märkvärdigt - om du byggt upp din meritlista under väldigt lång tid på att göra sådant här, så blir du också inbjuden till liknande tillställningar. Hon önskar alla som är ute en trevlig segling.
Flying Fox sägs enligt italienska och turkiska media vara Amazons Jeff Bezos jolle, men Amazon säger att de inte äger den. Vilket iofs är korrekt om det är Bezos som äger henne privat. Mer om det i ett senare inlägg. Världens fjortonde största privata nöjesbåt iaf.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Ah den sista meningen fick mig att inse varför jag varje fredag blir nerbjuden att dricka pilsner på lokala.

  SvaraRadera
 2. Mer segling och bergsklättring i tråden!

  SvaraRadera
 3. Där kan man snacka fredagsmys!

  SvaraRadera
 4. Det viktigaste är att du har det bra! Tänk inte på oss, vi klarar oss.. :'(

  SvaraRadera
 5. Ser ju bra ut, nästan vindstilla och inga vågor. Lätt att hålla frukosten kvar inombords.

  SvaraRadera
 6. Ledig fredag här med middag hos vänner inkl vin, öl , rom och singelmalt, men nattjobb lör-mån 12 timmars i industrin väntar. Livet är härligt även i Värmland :)
  Njut av vågorna!

  SvaraRadera
 7. Skulle skita i andra och segla med Lena jorden runt 😍

  SvaraRadera
 8. En vältränad tjej med bra muskler!

  SvaraRadera