Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2020-08-14 13:58

Fredagsmys: Nämn en mer klassisk kombo än Skogaholmslimpa och Kalles Kaviar?

Dags för lite härligt fredagsmys denna underbara sommarfredag. Finns det någon bättre kombo än Skogaholmslimpa med Kalles Kaviar (och Bregott som smör, förstås)?
Inser nu med eftertankens kranka blekhet att jag borde gjort bloggens logga istället för euron.
Nej, det finns antagligen ingen mer klassisk kombo än Skogaholmslimpa och Kalles. Det kan finnas bättre kombinationer, men ingen lika klassisk. Den har allt som prefabricerade halvfabrikat har att erbjuda, det bästa av Sverige på en tallrik. Svenskt, unikt och med en ordentligt knuten höttande näve mot omvärlden, som aldrig skulle kalla sockerblandningen Kalles för kaviar.

Så om ni inte kan nämna en mer klassisk kombo, så önskar jag er härmed ett underbart fredagsmys!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

59 kommentarer:

  1. Leksands knäckebröd, kokt ägg och kaviar är min favorit. Men om det är så klassiskt bryr jag mej inte om.

    SvaraRadera
  2. Matjessill och färskpotatis

    SvaraRadera
  3. Eld och rörelse? Sex och våld?

    Skämt åsido, gäller det bara mat? Eller t o m bara mackor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dubbelmackor? Med din mamma?

      Radera
    2. Ja, din mamma är väl mer att anse som nån slags skagenröra, går inte ens att avgöra vad som är vad vid en okulär besiktning.

      Radera
  4. Tycker också att räkor är godare på mackan än Kalles kaviar

    SvaraRadera
  5. Skogaholmslimpa, ett smörpaket, varmt vatten och chokladpulver i snuskburken. Ah, det var tider det!

    SvaraRadera
  6. Enig med Stigw, dock med eller utan ägg. Knäckebröd med smör (alltid smör) och kaviar är en klassiker! Sirapslimpa var förbjudet i mitt barndomshem.

    SvaraRadera
  7. Falukorv och makaroner

    SvaraRadera
  8. Föredrar Flora framom Bregott - trots den innovativa reklamen.

    SvaraRadera
  9. Falukorv och makaroner. Allt sköljs med Absolut, Explorer, Renat eller liknande, resten av fredagskvällen.

    SvaraRadera
  10. Blut und Boden kanske? Putin och Medvedev?

    SvaraRadera
  11. Kanske inte en klassiker (mer än för mig): Tunnbröd, Bregott och nykokta färska räkor (direkt från fiskaren jag var inhyst hos).

    Annars, fotboll och sommaren 94 är väl en klassiker för rätt många, skulle jag tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dahlin och Andersson
      Svensson och Grip
      Schwarz och Thern

      Radera
  12. Lite svart grovkornig kaviar på limpmackan med Kalles förvandlar den från vardagsklassiker till en festlig fredagsmysmacka, extragod dessutom.

    SvaraRadera
  13. Snyggt!
    Förakta aldrig enkelhet.

    SvaraRadera
  14. Svar
    1. Zingo och explorer, gärna ljummen.
      Ungdomsklassiker.

      Radera
    2. Ja brännvin o jos är det bästa. Dock extremt svår att beställa på krogar i storstadregioner.

      Radera
  15. Svar
    1. Hur får du in sex i den mixen, eller är du en sån där incel?

      Radera
    2. En flaska lägenhetsbråk eller Skeppet som Explorer kallas.

      Radera
  16. Midsommar och dåligt väder.

    Att i förtid klaga och skämta om det ovan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärtsoppa och pannkakor är en udda kombo utanför Sverige.

      Radera
    2. Ärtsoppa var bra käk för dåtidens arméer eftersom ärtor kan lagras väldigt länge och är lätta.

      Pannkakor tillkom senare då ärtsoppa ansågs vara alltför enkel för att utgöra en lunch.

      Radera
  17. Limpa och kaviar är gott, men smör och dylikt slutade jag med för ett halvsekel sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen näring bara godsaker i 50 år?

      Radera
  18. Havremjölk och ekologiskt fair-trade kaffe, framtida klassiker får vi hoppas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller inte, soya pojkar finns det redan för många av 😃

      Radera
  19. Limpmacka med kaviar är gott. Men addera ett par skivor lagrad prästost på detta så har vi mackornas nirvana.

    Observera att osten ska ligga ovanpå kaviarn som ICKE får vara utbredd. Tjockt lager bregott underst såklart. Avnjutes med kaffe eller oboy.

    Milde himmel.

    SvaraRadera
  20. Om vi istället fokuserar på nyskapande framtida klassiker kombos så vinner Linus Bylund lätt med OSHLMG (ost som har legat mellan gurka).

    SvaraRadera
  21. Men det är ju inte Skogaholmsbröd på bilden!
    Men jag håller med om att Kaviarmackor är gött. Men hur uttalar ni det egentligen, med kort första a eller inte?

    SvaraRadera
  22. Gene tunnbröd och hushållsost, brutet och vikt på mitten.

    SvaraRadera
  23. Svenskt, unikt och med en knyten näve mot omvärlden (och omgivningen i allmänhet): surströmming, mandelpotatis, hembryggd sprit och lingondricka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt. Oskars från Tynderö ska det vara. Ett lingon, inte mer

      Radera
  24. Suedegsjäst grovbröd med ekologisk tomatmarmelad brett med vegansk smör avnjutandes Greta Thunbergs sommartal till en klassisk IPA från ett obsyrt bryggeri ingen hört talas om, levererad hem med ett garanterat klimatkompenserat cykelbud under tiden jag kammar mitt skägg.

    SvaraRadera
  25. Hasse och Tage
    Helan och Halvan

    SvaraRadera
  26. 3 koppar svart kaffe, en yngre upplaga av mig hade sagt 3 muggar OBoy med tillhörande ostmacka

    SvaraRadera
  27. Leksandsknäcke, riktigt smör, gårdagens kokta potatis, aromat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Knäcke, Bregott, skivad kall kokt potatis och kaviar (men Ejderns, för böfvelen!)

      Alternativt: Knäcke, rökt makrillfilé, Pilsner, på en Bohushäll med havsutsikt.

      Knäcke = Wasa Rågi. Accept no substitute. Aromat umami (MSG) var för teenagers.

      Radera
  28. Limpa, leverpastej och ättiksgurka.

    SvaraRadera
  29. Tjock grillad korv+senap och ketchup, allt i en tunnbrödsrulle med potatismos och räksallad nedsköljt med en kall välskakad Pucko.

    SvaraRadera
  30. Bolånetork med full leverage. En klassiker av vår tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Senaste 20 åren, avkastning runt 10-20% /år ;-). Slå det på börsen, dessutom med lyxigt och billigt fint boende som bonus.

      Radera
  31. Klassisk, var påbudet. Då är det avgjort med prickigkorvmacka gjord på Skogaholms sirapslev med smör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fan, du hann före. Kontrar med vad min mormor brukade kalla för "en liten smörgås": Två sorters hembakt bröd, Wasa delikatessknäcke, riktigt smör, sveciaost, ädelost, skinka, gurka och tomat, sill och småvarmt. Ljuva barndomsminnen från mitten av förra seklet.

      Radera
    2. Om du plussar med bakad levertjohej och inlagd ättiksgurka så är detta delikatesser för mig som jag klassar som litet smörgåsbord.

      Radera
  32. messmör på hårt bröd?

    SvaraRadera
  33. Det ska vara den gsmla sirapslimpan från Skogaholm med rinnigt smör och prickig korv.

    SvaraRadera
  34. Mesost på finskt rågbröd!

    SvaraRadera
  35. Grovt rågbröd med sill, helst Falkeskog, en klick gräddfil och nyklippt hembränd gräslök.
    Runda av med fralla från kvartersbageriet och äkta norsk getost.

    SvaraRadera
  36. Möjligtvis med några skivor ost på då kanske.

    SvaraRadera
  37. Den heliga ostmackan! Bröd,Bregott och (mycket viktigt och lutherskt) EN skiva ost som precis täcker mackan.

    SvaraRadera