Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2020-08-26 07:17

Fortsatt segt för börsen vid motståndet - nedåt i Asien

Rörelserna på börsen är fortsatt relativt lugna under morgonen efter en svag utveckling under gårdagen. Stockholmsbörsens motstånd på 1800 verkar fortfarande hålla.
Dagschart OMXS30
Rörelserna på marknaderna är negativa under morgonen med generella nedgångar i de asiatiska tidszonerna.

I skrivande stund går ASX 200 -0.89% i Australien, Hang Seng -0.21% i Hong-Kong, Nikkei 225 -0.11% i Japan, SSE Composte -1.08% i Shanghai och -1.02% för Straits Times i Singapore.

Amerikanska S&P-500 stängde på +0.36% och Stockholmsbörsens OMXS30 på -0.12% och bredare OMXSPI på -0.13%.

Som man ser ovan kan man urskilja ett motstånd runt 1800 för OMXS30, som verkar  ha vissa problem att knäcka den nivån, även om trenden med högre och högre bottnar verkar vara intakt. Vi får se om och när det blir ett utbrott uppåt, men bevaka om börsen rekylerar ner till en djupare botten än de tidigare rekylerna.

Med nedåt i Asien är det väl mindre sannolikt att börsern öppnar positivt idag.

De allt mindre rörelserna på börsen är dock positiva i sig, då de innebär minskad volatilitet och är ett facit på att marknaden känner sig allt lugnare.

Guld och valutor är ganska stabila för stunden. Guldet kostar runt 541:- SEK per gram och 1921 USD per troy ounce.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar