Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-10 08:28

Ett meddelande om måndagar från Petter Stordalen

Vi avbryter väl ordinarie sändningar för en kort måndagshälsning från Petter Stordalen, 57.

 
Det går som sagt inte att göra något åt att det är måndag (och första arbetsdagen efter semestern för månag bloggläsare), men man kan göra något åt humöret.

Möjligt att man måste ha Facebook för att kunna se ovanstående video.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Ja, alla får väl hitta sitt sätt att hantera sina svårigheter. Fast en lätt manisk komponent ser iaf ut att underlätta, även om den nog inte går att locka fram hos alla.

  SvaraRadera
 2. Måndag, veckans vanligaste dag.
  Men jag är pensionär, det får vara måndag bäst det vill, fast jag jobbar nog nästan lika mycket ändå men behöver inte gå upp så tidigt.

  SvaraRadera
 3. Han har bra teknik, han låser överkroppen med axel/rygg/bröstmuskulaturen och låter magmusklerna arbeta istället för att gunga upp benen.

  Inte illa gjort av en gubbe på 57 år. Men jag antar det är därför han gör det... (sedan var det inte så lång tid)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte. En sådan där övning tar ju ffa i höftböjare. En väldigt dålig magövning om nu det är det man vill träna?

   Radera
  2. Ja, höfböjaren är med och stabiliserar men det är magmusklerna som lyfter. Det är svårt att isolera magen utan höften är med, men gör det ngt?

   Våra kroppar är byggda för anvädnas i helhet och det är sällan man behöver aktivera enbart bicpes.

   För övrigt verkar han ha muskulösa men ganska små ben. Löpträning kanske, lite diskobyggarvarning där...

   Radera
  3. Ja, verkligen imponerande fysik hos "gubben". Att man sköter sin kropp visar också att man är mogen hantera andra saker. Det visas ju också genom att Stordalen en dynamisk visionär. Även om Corona slagit hårt mot honom.
   Ett riktigt statsministerämne. Skulle vilja se trötte Löfven göra samma övningar.

   Radera
  4. Löfven skulle nog inte försöka sig på detta

   Radera
  5. Magmusklerna stabiliserar men det är höftböjaren som jobbar. Tittar man på filmen så kontraheras magmusklerna i stort endast statiskt. Höftböjaren = m.iliopsoas gör om det låter böjer i höften. Alltså den som jobbar.
   För att "koppla ur" höftböjaren förkortar man först höftböjaren med 90 gr i höftleden. sedan tränar man magen med kontraktioner som all annan effektiv träning.

   Radera