Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2020-08-10

Ett meddelande om måndagar från Petter Stordalen

Vi avbryter väl ordinarie sändningar för en kort måndagshälsning från Petter Stordalen, 57.

 
Det går som sagt inte att göra något åt att det är måndag (och första arbetsdagen efter semestern för månag bloggläsare), men man kan göra något åt humöret.

Möjligt att man måste ha Facebook för att kunna se ovanstående video.

9 kommentarer:

 1. Ja, alla får väl hitta sitt sätt att hantera sina svårigheter. Fast en lätt manisk komponent ser iaf ut att underlätta, även om den nog inte går att locka fram hos alla.

  SvaraRadera
 2. Måndag, veckans vanligaste dag.
  Men jag är pensionär, det får vara måndag bäst det vill, fast jag jobbar nog nästan lika mycket ändå men behöver inte gå upp så tidigt.

  SvaraRadera
 3. Han har bra teknik, han låser överkroppen med axel/rygg/bröstmuskulaturen och låter magmusklerna arbeta istället för att gunga upp benen.

  Inte illa gjort av en gubbe på 57 år. Men jag antar det är därför han gör det... (sedan var det inte så lång tid)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte. En sådan där övning tar ju ffa i höftböjare. En väldigt dålig magövning om nu det är det man vill träna?

   Radera
  2. Ja, höfböjaren är med och stabiliserar men det är magmusklerna som lyfter. Det är svårt att isolera magen utan höften är med, men gör det ngt?

   Våra kroppar är byggda för anvädnas i helhet och det är sällan man behöver aktivera enbart bicpes.

   För övrigt verkar han ha muskulösa men ganska små ben. Löpträning kanske, lite diskobyggarvarning där...

   Radera
  3. Ja, verkligen imponerande fysik hos "gubben". Att man sköter sin kropp visar också att man är mogen hantera andra saker. Det visas ju också genom att Stordalen en dynamisk visionär. Även om Corona slagit hårt mot honom.
   Ett riktigt statsministerämne. Skulle vilja se trötte Löfven göra samma övningar.

   Radera
  4. Löfven skulle nog inte försöka sig på detta

   Radera
  5. Magmusklerna stabiliserar men det är höftböjaren som jobbar. Tittar man på filmen så kontraheras magmusklerna i stort endast statiskt. Höftböjaren = m.iliopsoas gör om det låter böjer i höften. Alltså den som jobbar.
   För att "koppla ur" höftböjaren förkortar man först höftböjaren med 90 gr i höftleden. sedan tränar man magen med kontraktioner som all annan effektiv träning.

   Radera