Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-20 07:44

Börserna ner i USA och faller hårt Asien - dollarn rekylerar upp

Stockholmbörsen stängde på plus igår, men husse i USA stängde  negativt och generellt är börserna hårt ner i Asien på morgonen, så det ser kanske mörkt ut för börsdagen. Dollarn nådde ett nytt årslägsta,  men kan fortfarande anses vara i ett stödområde och rekylerar upp kraftigt nu på morgonen.
God morgon!
Guldet har försvagats på den fallande dollarn och kostar nu 547:- SEK per gram och har fallit tilllbaka till 1945 USD per troy ounce, så ingen särskild dramatik där. Silvret kostar 7:60 SEK per gram.

Stockholmsbörsen stängde gårdagen på +0.86% för OMXSPI, men i USA gick det åt andra hållet med S&P-500 på -0.44% och Nasdaq- 100 på -0.71%.

Nedgångarna fortsätter i dr asiatiska tidszonerna med ASX 200 -0.85%, Hang Seng -1.94%, Nikkei 225 -1.00%, Straits Times -1.93% och SSE Comp -0.90%.

Dessutom pekar husseterminen för S&P-500 nedåt.

Det ser alltså inte särskilt muntert ut för börsen idag. 

Hur har det överlag gått med köp till sillen, sälj till kräftorna eller tvärt om? Min anekdotiska uppfattning är att portrföljerna stått i princip stillla justerat för insättningarr, vilket tar hänsyn till valutaeffekterna på utlandsplaceringarna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Anekdotiskt? Upp 30% för egen del, inga insättningar

    SvaraRadera
  2. Hur länge dröjer det innan de obevekliga marknadskrafterna gör sig gällande? Stater och riksbanker har aldrig i längden kunnat påverka ekonomin med subventioner. Det har alltid slutat i krasch för valutan och ekonomin. Annars vore det enkelt, satsa pengar på fonder bli rik, köp hus betala bara låg ränta sälj till dubbla priset efter några år. Alla blir rika. Eller fungerar det kanske annorlunda nu? Så har man trott inför alla ekonomiska krascher.
    Men det handlar förstås om förtroendet. När hela världen deltar i att hålla uppe förtroendet för valutan så kanske det kan pågå hundra år till.

    SvaraRadera