Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-08-03 07:49

Blandat i Asien på starkt kinesisk PMI

Börserna är blandade i de asiatiska tidszonerna efter en stark kinesisk PMI. Kronan faller på morgonen efter en dålig vecka på Stockholmsbörsen och guldpriset slog nytt prisrekord i amerikanska dollar.
Chinatown, Melbourne.
Kinesisk PMI ska ha varit starkare än väntat, vilket sägs dra upp börserna i Asien, men enligt min data är det splittrat.

Australiens ASX 200 går -0.19% och Singapores Straits Times -1.57%. Hang Seng faller ockkså och går -1.01%. Stiger gör SSE Composite med +1.27% och Nikkei 225 med +2.14%.

Dollarn stärks på morgonen mot kronan, som också tappar mot euron och guldpriset är upp och kostar runt 558:- SEK per gram efter att under tidig morgon varit uppe och nosat på 560:-. I amerikanska dollar slogs nytt prisrekord på 1985:- USD per troy ounce, även om priset nu är nere på 1975:- USD igen.

Stockholmsbörsen föll förra veckan tillsammans med de flesta börser, men inte de amerikanska som stärktes i takt med den svagare dollarn. Vi får se om det blir någon ändring den här veckan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Jag köpte en stycken apple aktie. Kul grej(Många bäckar små). Snart omvandlas den till 4 aktier. Någon annan här som tror på Apple?

    SvaraRadera