Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-08-17 07:03

Blandat i Asien efter måttligt positiv börsvecka - små rörelser i valutor och ädelmetaller

Börsveckan inleds blandat i de asiatiska tidszonerna, med positivt i Kina och negativt hos övriga. Valutarörelserna är än så länge små, liksom rörelserna i ädelmetallerna. God morgon!
Har dåligt med bilder på soluppgången, gott om bilder på solnedgång. Så här är ett sommarmorgonfoto med soluppgång från Mont Blanc 2018.
Veckan som gick var visserligen positiv på börsen, men mycket måttligt. Tyska DAX steg med +1.79%, svenska OMXS30 med +0.79% och amerikanska S&P-500 med +0.64%. Inte ens teknikbörsen Nasdaq orkade stiga särskilt och gick +0.22% för Nasdaq 100.

Under morgonen är det blandat i de asiatiska tidszonerna. Australiens ASX 200 går -0.64%, japanska Nikkei 225 -0.80% och Singapores Straits Times -0.09%. I Kina är det dock posivit med SSE Comp +2.27% och det färska förtryckets Hong Kongs Hang Seng +1.28% i skrivande stund.

Valutarörelserna är måttliga. Dollarn faller med -0.12% mot SEK, men euron stärks +0.22% mot den svenska kronan. 

Det här sätter fingret på att det inte nödvändigtvis är så att kronan stärks och att det på något vis är Ingves fel att svensk köpkraft ökar och vi blir relativt sett rikare än speciellt dollarvärlden, utan det handlar dollarns försvagning. Inget Sverige och Riksbanken kan göra så mycket åt alltså.

Ädelmetallerna faller tillbaka något. Guldet kostar nu 542:- SEK, och silvret 7:37 SEK per gram. Inga dramatiska rörelser dock.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar