Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-08-17 07:03

Blandat i Asien efter måttligt positiv börsvecka - små rörelser i valutor och ädelmetaller

Börsveckan inleds blandat i de asiatiska tidszonerna, med positivt i Kina och negativt hos övriga. Valutarörelserna är än så länge små, liksom rörelserna i ädelmetallerna. God morgon!
Har dåligt med bilder på soluppgången, gott om bilder på solnedgång. Så här är ett sommarmorgonfoto med soluppgång från Mont Blanc 2018.
Veckan som gick var visserligen positiv på börsen, men mycket måttligt. Tyska DAX steg med +1.79%, svenska OMXS30 med +0.79% och amerikanska S&P-500 med +0.64%. Inte ens teknikbörsen Nasdaq orkade stiga särskilt och gick +0.22% för Nasdaq 100.

Under morgonen är det blandat i de asiatiska tidszonerna. Australiens ASX 200 går -0.64%, japanska Nikkei 225 -0.80% och Singapores Straits Times -0.09%. I Kina är det dock posivit med SSE Comp +2.27% och det färska förtryckets Hong Kongs Hang Seng +1.28% i skrivande stund.

Valutarörelserna är måttliga. Dollarn faller med -0.12% mot SEK, men euron stärks +0.22% mot den svenska kronan. 

Det här sätter fingret på att det inte nödvändigtvis är så att kronan stärks och att det på något vis är Ingves fel att svensk köpkraft ökar och vi blir relativt sett rikare än speciellt dollarvärlden, utan det handlar dollarns försvagning. Inget Sverige och Riksbanken kan göra så mycket åt alltså.

Ädelmetallerna faller tillbaka något. Guldet kostar nu 542:- SEK, och silvret 7:37 SEK per gram. Inga dramatiska rörelser dock.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar