Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-08-09 16:55

Ännu en positiv börsvecka avslutad

Börsveckan som gick bjöd på ännu en positiv vecka och för ovanlighetens skull även en rätt stabil valutakurs, trots rekorden för guldpriset. Silverpriset var veckans vinnare.
Veckochart OMXSPI.
OMXPSI stängde på +2.74%, S&P-500 på +2.45% och DAX på +2.94%.

Valutarörelserna var i slutända små. Dollarn stärktes 0.08% mot svenska kronan och euron gick framåt 0.11%.

Guldpriset gick precis som börsen och steg med +2.74% mätt i svenska kronor, ner lite från prisrekordet under fredagens handel. Däremot skrällde silverpriset till med +15.73% i svenska kronor och ligger nu i det område priset toppade 2011, och kostar knappt 8:- SEK per gram.

Inget verkar kunna rubba de centralbanksräddade finansmatknaderna. Däremot har inte OMXSPI orkat bryta sig upp utan verkar röra sig i ett moståndsområde nu, runt svagt plus sedan årsskiftet. Vi får seom vinsthemtagningar av allt fler övervärderade aktier orkar hålla emot centralbankernas agerande.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar