Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-07-13 07:39

Uppåt i Asien efterr positiv vecka - rapporter kommer dominera

Börserna i Asien stiger under morgonen efter de gångna positiva veckan. Med rapportsäsongen igång kommer Stockholmsbörsen nu fokuserra på rapporter och därmed pendla mellan eufori och misär beroende på hur olika rapporter tolkas. Först ut var hygienbolaget Essity.
Dagschart SSE Composite.
Veckan som gick innebar små men positiva rörelser med OMXSPI pp 1.03% och S&P-500 +1.76%. Kronan stärktes kraftigt som särskilt dollarn, medan en rörelse på ungefär hälften mot EUR och NOK visar på att mycket handlade om dollarns fortsatta försvagning.

I Asien är det upp nu på morgonen över hela linjen utom Singapore. ASX 200 går +0.66% i Austarlien, Hang Seng +1.20% i Hong Kong, Nikkei hela +2.01% i Japan, SSE Composite tar fart uppåt igen med +1.56% medan Straits Times faller och går -0.20%.

Rapport veckan öppnade idag med Essity, som visade svagare tillväxt än väntat, högre vinst än och lägre omsättning än gissningarna. Hur marknaden reagerar får vi se, men inte ens ett hjygienbolag blir alltså opåverkat av coronakrisen. Även om konsumenter behöver toalettpapper, menstruationsskydd och blöjor, så har försäljningen mot företag och offentlig verksamhet drabbats negativt.

Börsen kommer nu fokusera på just rapporter och därför kastas mellan hopp och förtvivlan när man kommer försöka överreagera på varenda siffra. Läget blir således oförutsägbart och kanske mer volatilt. Att börserna (ja, inte Kina och inte teknikbörsen Nasdaq) verkar fått allt svårare att orka vidare uppåt är inte direkt ett gott tecken inför rapporterna.

Men vem vet. Dåliga rapporter kommer väl tolkas som "det kunde varit värre" och få börsen att stiga. Trots allt innebär ett dåligt resultat att man kan göra bättre resultat längre fram, och därmed leda till att börskurserna stiger...

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar