Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-07-13 07:39

Uppåt i Asien efterr positiv vecka - rapporter kommer dominera

Börserna i Asien stiger under morgonen efter de gångna positiva veckan. Med rapportsäsongen igång kommer Stockholmsbörsen nu fokuserra på rapporter och därmed pendla mellan eufori och misär beroende på hur olika rapporter tolkas. Först ut var hygienbolaget Essity.
Dagschart SSE Composite.
Veckan som gick innebar små men positiva rörelser med OMXSPI pp 1.03% och S&P-500 +1.76%. Kronan stärktes kraftigt som särskilt dollarn, medan en rörelse på ungefär hälften mot EUR och NOK visar på att mycket handlade om dollarns fortsatta försvagning.

I Asien är det upp nu på morgonen över hela linjen utom Singapore. ASX 200 går +0.66% i Austarlien, Hang Seng +1.20% i Hong Kong, Nikkei hela +2.01% i Japan, SSE Composite tar fart uppåt igen med +1.56% medan Straits Times faller och går -0.20%.

Rapport veckan öppnade idag med Essity, som visade svagare tillväxt än väntat, högre vinst än och lägre omsättning än gissningarna. Hur marknaden reagerar får vi se, men inte ens ett hjygienbolag blir alltså opåverkat av coronakrisen. Även om konsumenter behöver toalettpapper, menstruationsskydd och blöjor, så har försäljningen mot företag och offentlig verksamhet drabbats negativt.

Börsen kommer nu fokusera på just rapporter och därför kastas mellan hopp och förtvivlan när man kommer försöka överreagera på varenda siffra. Läget blir således oförutsägbart och kanske mer volatilt. Att börserna (ja, inte Kina och inte teknikbörsen Nasdaq) verkar fått allt svårare att orka vidare uppåt är inte direkt ett gott tecken inför rapporterna.

Men vem vet. Dåliga rapporter kommer väl tolkas som "det kunde varit värre" och få börsen att stiga. Trots allt innebär ett dåligt resultat att man kan göra bättre resultat längre fram, och därmed leda till att börskurserna stiger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar