Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-07-02 07:41

Upp på börserna - men fortfarande ingen ny topp

Börserna steg återigen igår och nu under morgonen i Asien, men det är fortfarande ingen ny topp i breda index som S&P-500 eller OMXSPI, utan bara teknikbörsen Nasdaq som återhämtat sig.
Tjuren på Wall Street.
Gårdagen bjöd på positiva börser i Sverige och USA. OMXSPI steg med +0.88% och S&P-500 med +0.50%. Mindre muntert var det i Eurozonen, med CAC 40 på -0.18%, DAX -0.41% och Euronext 100 runt nollan på +0.06%.

I Asien fortsätter uppgången med ASX 200 +1.59%, SSE Composite +1.33% och Hang Seng +1.58% efter diktaturinförandet i Hong Kong, medan Nikkei 225 går +0.20%.

Man kan ändå konstatera att börsen verkar gå upp ständigt men inte stiga. Topparna från början av juni håller fortfarande för både OMXSPI och S&P-500.
Dagschart OMXSPI.

Dagschart S&P-500.

Så någon direkt styrka märks inte av på börsen, inte egentligen. Som tidigare nämnt verkar det lite segt där runt MA200, som samtidigt verkar vara ett stödområde.

Annat är det på den teknikfokuserade Nasdaqbörsen, där man tangerar börsrekordet från några dagar sedan, igen.

Svenska kronan stärks något mot dollarn, men andra småvalutor som det brittiska pundet eller norska kronan stärks kraftigt mot den svenska. Guldet har fallit tillbaka ordentligt och kostar nu cirka 529:- SEK per gram.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Folk har fullt upp med att poppa popcorn

    SvaraRadera
  2. Guldet går bra, sett i dollares.
    Någon på BofA Securities skall enl. Placera ha ett case där staters understöd mm. kommer att pressa guldet upp till 3000 dollar / ounce

    SvaraRadera