Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-21 13:59

Sveriges förhandlingsresultat skedde tack vare hjälp - ett Sverige utanför EU skulle få ännu sämre avtal

Resultatet i förhandlingarna om EU:s nya långtidsbudget och U-landsbistånden till EU-länder skedde trots Stefan Löfven (S), inte tack vare. Problemet är inte EU, problemet är svenska politikers grava inkompetens över samtliga partier, och vi ska tacka oss lyckliga över att vi fick hjälp av Danmark, Österrike, Nederländerna och Finland. Skulle de Kremltrogna svjärisarna få sin sväxit, så skulle den förhandlas fram ensam med katastrofala resultat, liksom alla andra förhandlingar. EU är Sveriges enda räddning från våra egna politikers inkompetens, och vi ska förbli kvar i unionen.
Danska Lego Friends. Även som enda nordiska land med en penisbärare som statsminister får vi titta på.
Förhandlingsresultaten skedde alltså inte tack vare Löfven, utan trots Löfven. Hade Sverige stått ensamma hade det hela antagligen slutat med att Sverige skulle betala allt internt U-landsbistånd inom EU, men nu stod vi inte ensamma utan hade hjälp av Danmark, Österrike, Nederländarna och Finland. Men vår tidigare bästa, starkaste och käraste bundsförvant i EU saknades, nämligen Storbritannien där man drivit igenom Brexit medan Kreml skrattat sig fördärvade. Ett lyckat sätt att öka motsättningarna inom unionen. Och då blev resultaten så här, inklusive att EU nu fått beskattningsrätt.

Ett av de starkaste argumenten för fortsatt medlemskap i EU är att svärjisarna vill se sväxit och de har antingen medvetet eller som nyttiga idioter aldrig Sveriges bästa för ögonen, utan Kremls. Bara det att SD inte stödde kraven på rättsstatens principer i EU-nämnden säger allt om såväl rättssyn, som demokratisyn samt var deras allierade hör hemma.

Sverige har nu (mot min vilja i folkomröstningen - ung och ännu dummare som jag var) varit med i EU i 25 år. De som är under 40 har nog ingen som helst realistisk uppfattning hur ett Sverige utanför EU skulle se ut. De var på sin höjd barn innan EU. Hört talas om DDR-Sverige?

Vad de dock kan vara säkra på är att sväxitförhandlingar skulle gå katastrofalt dåligt, eftersom Stefan Löfven (S) är ungefär den kompetensnivå som gäller för samtliga svenska politiker. Och förhandlingar med andra länder om olika avtal skulle också gå med Löfven-kvalitet. Svenska politiker blir inte ett dugg mer kompetenta om vi står utanför EU, och det är där problemet ligger. Svenska politikers inkompetens med tillhörande vekhet och konflikträdsla, inte EU. En papist föraktar vekhet, och det finns ingen Gustav II Adolf idag.

Du kan själv visa din brist på kompetens genom att tjata om sväxit. Då är du ärligt talat dummare än jag, och det säger inte så lite.

Sverige kommer fortsätta vara en förlorare i EU, i allt högre grad, just tack vare svärjisarnas hyllade Brexit. Så hatar ju svärjisar Sverige också, och vill landet maximalt illa. Men utan våra kvarvarande bundsförvanter hade det varit ännu värre. Tack Danmark, Nederländerna, Österrike och Finland. Vi älskar er!

47 kommentarer:

 1. Är du säker på att det är inkompetens det handlar om? Vad har Lövfén egentligen för drivkraft att pressa EU hårt? Jag tycker tyvärr att S gång på gång sätter partiets bästa före Sveriges bästa. Ringhals 2 stängt och här i Gbg eldar vi rysk gas i ett värmekraftverk. På sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En statsminister ska sätta landets bästa först, inte partiets bästa. Då blandar han ihop rollen partiledare med statsministerposten, och är ej duglig (kompetent) som statsminister.

   Radera
  2. Sweden first ! Sweden first !

   O yeah

   Radera
  3. Löfven är S:s ordforande, ska hålla samman partiet och skaffa fram toppjobb åt partiadeln. Därför är statsminister.
   Sverige är ett vehikel för S.

   Radera
 2. Till skillnad från de senaste dagarnas veritabla kanonader från bloggaren i ämnet, till vilka jag ej kunnat ansluta, utgör ovanstående, om än i vissa, enligt mitt tycke, onödigt skarpa formuleringar, en i huvudsak balanserad observation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle du sett den text om vad jag tycker om svärjisar och varför, som jag inte publicerade. Och nej, svärjis är inte vad man lägger i valkuvertet vart fjärde år, utan ett annat slags tillstånd.

   Radera
  2. Cornucopia: Våra allmänna åsiktsskillnader till trots så torde vi vara ense i det mesta rörande dessa svärjisar.
   Samt jag hade gärna sett den av Dig opublicerade texten i detta ämne.

   Radera
  3. Inte värt det. Får redan tillräckligt med hot, hat och trakasserier från svärjisar. Ger inget att skriva hur dumma i huvudet de är, efter 12 års förföljelse kommer de inte sluta förpesta tillvaron ändå.

   Radera
  4. Öht antar jag att de typ misshandlar sina partners för de verkar tro att ju hårdare man slår desto sannolikare att man ska få kärlek. Resultatet blir dock bara förakt från min sida. Eller så är de incels, av samma anledning.

   Radera
  5. Cornucopia: Jag har full förståelse den situation Du befinner Dig i rörande detta. Och det är med beklagande jag konstaterar detta. mvh

   Radera
  6. Brottas aldrig med en gris - du blir bara lerig - och grisen gillar det...

   Radera
 3. En mindre affektiv läsning ger Ylva Nilsson av vad Löfvén fick igenom:

  https://omeuropa.se/seger-for-alla-men-bingo-for-merkron/

  "Statsminister Löfven kan också kalla seger att 30 procent av både EU-budgeten och återhämtningsfonden ska styras till klimatvänliga investeringar.
  I den frågan har visserligen egentligen bara Polen varit hans motståndare i förhandlingarna men det behöver vi ju inte gå in på."


  Problemet är att svenska politiker aldrig lyckats formulera vad vi ska ha medlemskapet till mer än "det är bra för näringslivet". Retoriskt blir det då så att går det bra, är det "vår dvs nationella politikers förtjänst", går det dåligt är det "slemma utländska makter som tvingar oss". Så länge de etablerade partierna inte kommmer ifrån den retoriken kommer "svärjisarna" ha ett underlag att stå på (L är för insignifikanta för att göra skillnad och de andra partierna har fraktioner av förespråkare och motståndare att ta hänsyn till partiledningarna inte vill stöta sig med. Så jag tror inte själv på någon retorisk ändring tyvärr).

  SvaraRadera
 4. Om man tar väldigt många små steg där varje steg verkar som en acceptabel kompromiss i stunden kommer man med tiden att vara väldigt långt från där man startade. Den stigen som de Europeiska staterna nu tassar ser ut att leda till Europas Förenta Stater. Bra eller dåligt? svårt att säga. Man ger upp vissa saker men vinner andra i varje förhandling.

  Ett gemensamt handelsområde med fri rörlighet strävar mot mer gemensam ekonomisk politik, med tiden en övergripande gemensam allmän politik, gemensam lag och ordning, gemensam säkerhetspolitik och militär, gemensam valuta, och kanske i slutändan ett gemensamt officiellt språk (förmodligen engelska), d.v.s. en federation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle väl vara märkligt sätt välja ett språk som ingen medlem har som sitt rum språk i dag.. eller kanske just därför. Personligen har jag blivit mycket mer för en tydligare federation med åren. Tycker att försvar tex med fördel kan vara en EU angelägenhet, ser inga problem med att EU får ta ut skatt, föredrar det före medlemsavgift för länder. Tycker även det skulle finnas vinster att hämta inom immigration och utrikespolitik även om det skulle bli extremt svårt att nå en överenskommelse där.

   Radera
 5. Så om man tycker att EU behöver reformeras i grunden, vilket sannolikt aldrig kommer ske om EU av idag består, så är man en så kallad Svärjis som går i Kremls koppel.

  Du låter som min käre far som alltid brukar säga att han hellre väljer tio piskrapp än tjugo piskrapp. Jag väljer hellre noll piskrapp även om vägen dit kan vara kantad av svårigheter. Väljer man alltid tio piskrapp kommer inget att förändras och istället är man en del av legitimeringen till att kunna piska sin befolkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tråkigt att man inte kan ha en seriöst diskussion om för och nackdelar med EU. Förminskning och förkastning till en grupp som är lätt att hata. Låter som lite Gulag och Nazist retorik.

   Men alla är vi människor, vissa hycklar mer än andra.

   Radera
 6. Det var länge sedan Sverige hade en statsminister som tänkte på landet. Banker styr och det finns inga gränser på hur mycket pengar de skall ha

  SvaraRadera
 7. Bra analys. Jag är för EU men det ska inte förväxlas med medelmåttiga politiker.
  Vad tycker MP som är en del av regeringen och därmed 100 % ansvariga för förhandlingsresultatet. Står de inte bakom detta så ska regeringen omedelbart upplösas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen större förhandling, det tog bara tid att förklara för herr Löfven att hans EU röst var pytte liten, men herr Emmanuel Macron slog näven i bordet under sena timmar...

   Radera
  2. Med en något ironisk ton, är det en beskrivning vad som inträffade. Det är Tyskland, Frankrike och majoriteten av länder med samma intresse som styr dessa frågor. Förslag om EU skatt ligger redan på bordet i Bryssel, enligt förslaget skall majoritetens röst styra skatten. Du menar att herr Löfven kommer att blockera även dessa förslag?

   Radera
  3. Epikurist: Nej det menar jag verkligen inte. Vad jag menar är att Statsministern befann sig i Brüssel med ett mandat givet av Riksdagens EU-nämnd och agerade, under fortlöpande kontakt med EU-nämnden, i enlighet med detta mandat. Så vitt känt är har EU-nämnden under förhandlingarnas gång inte aktualiserat veto.

   Vad som idag har rapporterats i media om diverse krumbuktande från M och SD samt V är endast patetiska försök från dessa att partipolitisera en fråga som inte har varit partipolitiserad. Staketkuskar och baksäteschaufförer är vad jag kallar dessa.

   Radera
  4. @Chief Frågan är inte avgjord. Jag vet naturligtvis inte vad som sagts eller gjorts (i detalj). Jag var inte närvarande (inte du heller). Men de hävdar ju att de inte fått det slutliga budet skriftligt på papper, utan bara någon slags muntlig rapport i ett tidigare skeende. Att Löfven inte meddelat dem den slutliga versionen/skrivningen. Och den muntliga och den slutliga skriftliga versionen skiljer sig åt ganska betydande, enligt dem.

   Radera
 8. En undran: Bloggaren synes ha en mycket låg uppfattning om svenska politiker, oberoende av partifärg. Men varför skulle politiker från andra länder vara bättre? Alla är ju produkter av samma generella drivkrafter. Och då borde Löfvén m fl kunna stå sig väl i församlingar präglade av sådan mediokritet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, utbildningsnivå är ju en indikator. Svenska politiker har väl lägst utbildning i Europa.

   Radera
  2. Ett påstående du gärna får bevisa. När regeringen Löfven tillträdde hade 12 av 23 statsråd någon form av akademisk examen (kurser ej inräknade).

   Radera
  3. Re. Frans
   Der normala är att det är 100% akademisk examen plus ett antal som doktorerat.

   Radera
  4. Skulle ju vara najs om det fanns lite erfarenhet från faktiskt värdeskapande arbete på CV när man väl hamnar i riksdagen/regeringen. Jag tror tex det inte skulle vara en nackdel om vi hade ex en infrastruktur minister som kanske hade jobbat med dylikt i det privata näringslivet. Men vad vet jag egentligen om saken...

   Radera
  5. Nej Rickard, du vet inget. De viktigaste är vad det tycker.. eller något.

   Radera
  6. Ja akademisk examen borde vara ett krav. Inte speciellt svårt att få i ett land där utbildning är gratis och pengar finns till låns till förmånlig ränta. 12/23 är katastrof. Bättre vore 12/23 har minst phd övriga har förstås minst en master. Samtliga har arbetslivserfarenhet på minst 5 år. En statsminister bör även vara flerspråkig och väldigt intellektuell. En IQ över låt säga 110 och kunna tre - fyra språk obehindrat borde väl inte vara så svårt att vaska fram. Då kvalar iallafall de flesta med en master in.

   Radera
  7. Re: Frans
   Du har t.ex denna sammanställning från 2018.

   https://www.cashnetusa.com/blog/what-world-leaders-studied-college/

   Radera
  8. @Marcus. Ouch sa Frans och pratar nu enbart med likasinnade på Södertörns lekskola.

   Radera
  9. Ställ krav på ryggrad, det är betydligt viktigare än några akademiska poäng.

   Radera
  10. Akademiska meriter i alla ära, men vad sägs om egna biologiska barn som ett krav? Då får vi politiker som på riktigt har "skin in the game". Då går sådana som Macron, Merkel och Löfven bort.

   Radera
 9. Nu när federala EU börjar tona fram under FR/DE:s ledning så är det väl bara att gå all in med en gemensam utrikespolitik och gemensamt försvar. Med FR:s nukes och den övriga samlade operativa kraften så kan RF istället börja fokusera på att föda sin befolkning istället för att invadera grannländer.

  SvaraRadera
 10. Klart att det är väldigt ekonomiskt fördelaktigt för Sverige att vara i EU.
  På samma sätt som jag får rejäla intäkter av frustrerade sjömän i hamnen. Men det svider i rumpan...

  SvaraRadera
 11. Swexitgänget har ju kompisar i Brexitgänget - så erfaren kompetens att be om hjälp finns ju där borta i tipsextraland.

  SvaraRadera
 12. Danmark, Österrike, Nederländarna och Finland har ju € så blir dyrare för dom. Vi hör i Svedala kan nog få riksbanken att trolla fram mer och devalvera oss ur det här med ska ni. Mvh mr glaset är halvfullt eller i vart fall inte helt tomt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danmark kör inte €. De har DKK.

   Radera
  2. @abbe har du såklart rätt i. Men DKK är väl "peggad" gentemot eurosarna? Kan för lite om ämnet för att sitta och killgissa vilka som " stod på sig" bäst i dom sk förhandlingarna och varför. Vågar mig dock på en killgissning att det vi nu bevittnar hade kommit till stånd även utan corona pandemin.

   Radera
  3. Dansk valuta framträder i form av mynt och penningar med Dronningens bild men är i verkligheten fast kopplad till Euron.

   Radera
 13. Varför skulle Sverige utanför eu klara sog sämre än Schweiz? Bortsett från att vi är dummare naturligtvis.

  SvaraRadera
 14. Vi har ju sedan inträdet i EU alltid visat att vi är klassens bror duktig, gärna betalat mer än andra, accepterat långt mer åtaganden än de andra medlemmarna, tolkat regler in absurdum och tyckt att vi står över de andra moraliskt. Klart att alla andra medlemmar i klubben förväntar sig att vi även i fortsättningen ska vara lika lättlurade och drar nytta av klassens naive bessserwisser.

  SvaraRadera
 15. Cornu>> Hur genomuselt, galet, slösaktigt och korrupt (annat?) ska EU behöva bli för att du ska tycka att Sverige ska lämna? Vore kul att höra. Och få ner på pränt så att vi den dagen när EU passerar detta streck i sanden antingen får höra din logiska rational för ett utträde eller din kognitiva dissonans till förnekelse och underkastelse att fortsätta bita i kudden.

  SvaraRadera
 16. Vi kan väl piggybacka på danskarnas exit då och låta dom blåsa brallorna av EU. Måste ju finnas nåt sätt vi kan slippa överstatliga unioner utan att bli svärjisar.

  SvaraRadera
 17. Ja och vad händer nu, parlamentet ska ha sagt nej och vill förändra budgeten. De hör ju rimligen ihop.. Ska man ta det från början igen.. Verkade ju dessutom vara stor majoritet som inte ville ha denna föreslagna budgeten.

  SvaraRadera