Cornucopia?

Aktuellt

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energ...

2020-07-16 08:17

Stockholmsbörsen nu på plus i år - ännu starkare i USD

Stockholmsbörsen stängde gårdagens handel på plus sedan årsskiftet, även oräknat återinvestering av utdelningar. Mätt i den svagare dollarn är uppgången ännu större.
Dagschart OMXSPI.
Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index stängde gårdagen upp +1.77% och ligger därmed på +1.12% sedan årsskiftet, även när man inte räknar in teoretiskt återinvesterade utdelningar. Samtidigt har dollarn fallit med 2.73%  och euron med 1.02% mot den svenska kronan sedan årsskiftet, så uppgången mätt i världsvalutor så är Stockholmsbörsen ännu starkare.

Däremot är börsen ännu inte tillbaka till toppnivåerna från februari innan coronakraschen.

Under morgonen är det småsurt i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 -0.75%, Hang Seng -1.22%, Nikkei 225 -0.83% och Straits Times -0.42%. SSE Composite går -2.26%. Så vi får se om Stockholmsbörsen stannar kvar på plus sedan årsskiftet när dagen är över.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar