Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-17 07:44

Rött i Asien med beskedliga börsnedgångar


Börserna gick generellt ner beskedligt igår, och Stockholmsbörsen tyngdes av Sandviks rapport enligt berättelserna, men ligger fortfarande plus på helåret. De måttliga nedgångarna fortsätter under morgonen i de asiatiska tidszonerna, men verkar rätt odramatiskta.
Sommarbörs.
Inget att hänga upp sig särskilt på just nu alltså, om man nu inte är för tungt exponerad mot de bolag som lämnat dåliga rapporter.

OMXSPI stängde på -0.52% men ligger fortfarande +0.59% sedan årsskiftet. S&P-500 gick -0.34% och dollarn har återhämtat sig något mot kronan, som har vänt vid vad som verkar vara en teknisk gräns.

I Asien är det svagt rött eller oförändrat, med ASX 200 på -0.05%, Hang Seng +0.56%, Nikkei -0.42%, Straits Times -0.01% och SSE Composite -0.40%.

Guldet försvagas och kostar trots dollarförstärkningen nu 525:- SEK per gram.

Kort sagt känns det som sommarlugn, trots alla rapporter som t ex Netflix som tydligen floppade och ska falla tvåsiffriga procent i efterhandeln. Det är dyrt när folk inte bara betalar, utan också tittar och kräver serverkapacitet och bandbredd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar