Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-07-19 14:12

Positiv avslutning på positiv börsvecka - Stockholmbörsen på plus sedan årsskiftet

Den positiva börsveckan stängde på plus och Stockholmsbörsens breda OMXSPI är nu på plus sedan årsskiftet efter veckans uppgång på +3.33%.
Veckochart OMXSPI tillbaka til 2016.
Fredagen levererade en stänging på +0.80% för OMXSPI, som alltså nu ligger +3.33% på en vecka, +1.40% sedan årsskiftet och +12.55% på tolvmånader. Till detta kommer utdelningar.

Även de amerikanska börserna orkade stänga på plus, om än marginellt med +0.28% för Nasdaq Composite såväl som S&P-500. Nasdaq-börsen lligger förstås sedan tidigare rejält på plus sedan årsskiftet, med smått absurda +17.06% och +28.32% på tolv månader, medan S&P-500 nu endast ligger -0.19% från årsskiftet.

Dollarn är dock ner med -1.88% mot kronan senaste veckan, -3.05% sedan årsskiftet och -3.48% på tolv månader, så Stockholmsbörsen framstår därmed som än ännu starkare vinnare för oss svenskar.

Nästa milstolpe blir väl att slå årshögstanivåerna från innan coronakraschen. Börserna tolkar än så länge in en V-formad återhämtning, rent av ett J i fallet Nasdaq, dvs starkare nu än innan coronakrisen började.

Man kan förstås diskutera i små grupper huruvida detta är vettigt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Marknaden är dopad sen 2008. För att komma tillbaka behövs att riksbankerna låter allt falla. Eller att det gör sig själv i en gigantisk krasch. Börsen och fastighetsmarknaden är typ ett kedjebrev som underhålls med tryckta pengar. Alla vet att regeringarna gör allt för att uppehålla ekonomierna. Inte ens en Pandemi kan stoppa uppgången. Tvärtom det trycks mer pengar än nånsin nu, och de som gör det har största förtroendet. Köpa guld kan vara det bästa i det läget.

    SvaraRadera
  2. Svenska företag är för välskötta för att gå under. Nu får vi draghjälp av Kina som ser riktigt starka ut ekonomiskt och trots denna kris kan sluta nära nollan. Sverige skulle också fått katastrofal BNP men verkar inte bli så alls enbart arbetslöshet inom restaurang/turism. Blir nog en bra vinter på börsen och alltime high snart igen.

    SvaraRadera