Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2020-07-29 07:22

Negativa börser i USA och Asien - fall i kronan

Börserna har generellt varit negativa i USA och Asien, och med en fallande krona under morgonen kanske vi får se en fallande börs även i Stockholm. Även kronan faller nu på morgonen, för första gången på några dagar.
Dagschart OMXSPI.
OMXSPI stängde på -0.32% igår, medan DAX gick -0.03% och Euronext 100 gick +0.12%. Med fallande euro var dock resultatet ungefär det samma mätt i svenska kronor. I USA stängde S&P-500 på -0.65% och Nasdaq Composite på -1.27%. Ovanpå det föll dollarn för ännu sämre utvveckling för oss svenskar.

Nedgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen. I skrivande stund är ASX 200 -0.15&, Hang Seng +0.12%, Nikkei 225 - 1.21% och Straits Times -0.16%.

Den svenska kronan faller mot både euron och dollarn, för första gången på några dagar, och drar upp guldpriset till 551:- SEK per gram, medan den gyllene metallen kostar 1951 USD.

S&P 500-terminen pekar nedåt, och att den svenska kronan faller talar för att kapital kommer flöda ut från Sverige, kanske för att ta hem börs- och valutavinster och köpa på fallande amerikanska börser. Vi kan således räkna med att Stockholmsbörsen fortsätter nedåt idag. Det verkar som att det är trögt att ta sig vidare över nivån för börsen vid årsskkiftet, även om OMXSPI fortfarande är +0.80% i år. Guldet är dock den stora vinnaren med över +20% i svenska kronor. Gammal förblir äldst vid kris.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Papperspriset är ganska ointressant nu för tiden. Jag fick nästan 600 kr per gram för lite guld jag sålde idag.

    SvaraRadera