Cornucopia?

Aktuellt

Vad är en expert i media?

I media figurerar det experter . De tas in i radio- eller tevestudion och de får uttala sig i skrivna artiklar. Men vad är egentligen  en ex...

2020-07-29 07:22

Negativa börser i USA och Asien - fall i kronan

Börserna har generellt varit negativa i USA och Asien, och med en fallande krona under morgonen kanske vi får se en fallande börs även i Stockholm. Även kronan faller nu på morgonen, för första gången på några dagar.
Dagschart OMXSPI.
OMXSPI stängde på -0.32% igår, medan DAX gick -0.03% och Euronext 100 gick +0.12%. Med fallande euro var dock resultatet ungefär det samma mätt i svenska kronor. I USA stängde S&P-500 på -0.65% och Nasdaq Composite på -1.27%. Ovanpå det föll dollarn för ännu sämre utvveckling för oss svenskar.

Nedgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen. I skrivande stund är ASX 200 -0.15&, Hang Seng +0.12%, Nikkei 225 - 1.21% och Straits Times -0.16%.

Den svenska kronan faller mot både euron och dollarn, för första gången på några dagar, och drar upp guldpriset till 551:- SEK per gram, medan den gyllene metallen kostar 1951 USD.

S&P 500-terminen pekar nedåt, och att den svenska kronan faller talar för att kapital kommer flöda ut från Sverige, kanske för att ta hem börs- och valutavinster och köpa på fallande amerikanska börser. Vi kan således räkna med att Stockholmsbörsen fortsätter nedåt idag. Det verkar som att det är trögt att ta sig vidare över nivån för börsen vid årsskkiftet, även om OMXSPI fortfarande är +0.80% i år. Guldet är dock den stora vinnaren med över +20% i svenska kronor. Gammal förblir äldst vid kris.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Papperspriset är ganska ointressant nu för tiden. Jag fick nästan 600 kr per gram för lite guld jag sålde idag.

    SvaraRadera