Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-08 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.
I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19. Man får endast lämna bostaden för att åka till jobbet, besöka sjukvård eller handla mat. Australiens strategier hindrar inte nya utbrott.
Gårdagen präglades av negativa börssiffror. OMXSPI föll måttligt och gick -0.37%. S&P-500 gick -0.60% och nedgången fortsätter under morgonen i Australien med -1.33%, vilket dock kan vara en följd av att Australiens stenhårda åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och medföljande sjukdom Covid-19 inte hjälper. Nu stängs landets näst största stad Melbourne ner efter ett nytt utbrott. Det hela visar tydligt att Kinas påståenden om noll döda och sjuka i diktaturen är fullständigt skitsnack och sjuka bör antagligen mätas i miljontals i Kina.

I Kina stiger dock börserna och SSE Composite går +0.96% och Hong Kong repar sig med +0.16%.

Guldpriset stiger och kostar 534:- SEK per gram, samtidigt som kronan försvagas mot dollarn under morgonen, men stärks mot euron. En analys visar att EU:s påhittade räddningspaket på grund av coronakrisen i själva verket handlar om att rädda hela EMU och har inget med coronapandemin att göra. Mer om det i ett senare inlägg.

1 kommentar:

  1. Guldet har varit upp och petat i nivåer över 1800 dollar/uns idag.

    SvaraRadera