Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-07-08 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.
I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19. Man får endast lämna bostaden för att åka till jobbet, besöka sjukvård eller handla mat. Australiens strategier hindrar inte nya utbrott.
Gårdagen präglades av negativa börssiffror. OMXSPI föll måttligt och gick -0.37%. S&P-500 gick -0.60% och nedgången fortsätter under morgonen i Australien med -1.33%, vilket dock kan vara en följd av att Australiens stenhårda åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och medföljande sjukdom Covid-19 inte hjälper. Nu stängs landets näst största stad Melbourne ner efter ett nytt utbrott. Det hela visar tydligt att Kinas påståenden om noll döda och sjuka i diktaturen är fullständigt skitsnack och sjuka bör antagligen mätas i miljontals i Kina.

I Kina stiger dock börserna och SSE Composite går +0.96% och Hong Kong repar sig med +0.16%.

Guldpriset stiger och kostar 534:- SEK per gram, samtidigt som kronan försvagas mot dollarn under morgonen, men stärks mot euron. En analys visar att EU:s påhittade räddningspaket på grund av coronakrisen i själva verket handlar om att rädda hela EMU och har inget med coronapandemin att göra. Mer om det i ett senare inlägg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Guldet har varit upp och petat i nivåer över 1800 dollar/uns idag.

    SvaraRadera