Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-22 08:35

Nedåt i Asien - fortsatt starkare krona och stigande guldpris

Börserna är generellt nedåt i Asien, men efter en svag uppgång i USA och negativ börs i Stockholm är dagen osäker. Kronan fortsätter stärkas mot både dollarn och euron, samtidigt som guldpriset stiger. Särskilt dollarn försvagas allt mer, tros att EU ska låna ofantliga mängder pengar.
Dagschart S&P-500.
De amerikanska breda börsindex fortsatte uppåt igår, liksom de europeiska börserna, men inte Stockholmsbörsen som gick mot strömmen driven av rapporter på småbörsen. Mycket talar därför för att OMX-index bör uppåt idag, men med negativ utveckling i Asien är det osäkert. Även Nasdaq föll, men S&P-500 är nu på plus igen sedan årsskiftet.

DAX gick +0.96%, S&P-500 gick +0.17%, Nasdaq Composite -0.81% och Stockholms OMXSPI -0.51%.

I Asien faller börserna på morgonen. ASX 200 -1.38%, Hang Seng -0.34% och Nikkeis 225 -0.58%. Straits Times går -0.89%.

Dollarn och euron fortsätter falla mot kronan och dollarn är tillbaka till nivåer från dippen i början av 2019. Kanske finns ett stöd här, annars kommer dippen passeras nedåt och dollarn åka tillbaka till september 2018. Dollarns svaghet understryks av att även euron faller, kanske på grund av de enorma summor som EU ska låna upp till internt U-landsbistånd inom unionen, men dollarn faller alltså ännu mer, vilket säger något om marknadens syn på USA just nu.

Guldpriset stiger i svenska kronor och kostar nu drygt 531:- SEK per gram igen. Det betyder att guldpriset rusar i dollar och kostar nu 1859 USD per troy ounce.

God morgon!

5 kommentarer:

 1. Silver har brutit upp starkt, tillsammans med alla företag som livnär sig på silver. Inget nämns i media än.

  Köp nu och sälj när det nämns på familjemiddagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan 7% upp och nosar på 23$ just nu

   Radera
  2. Sitter på en del silver i pappersform, frågan är om man ska sälja snart eller vänta tills den 30e när jag brukar balansera om vissa portföljer.... men är väl lika bra att följa sin strategi även om det är lite gubbigt tråkigt

   Radera
 2. Dollar kanske pressas pga intresse av svag dollar rent makroekonomiskt, Fed med flera?

  SvaraRadera
 3. Att vi får ATH i guld under 2020 är allt mer troligt, kanske inom ett par veckor då augusti brukar vara en stark månad. Siffermagiska 2000 bör ryka i år också. Om FED kör med yield curve control så kanske vi ser 3-4000 på sikt?

  SvaraRadera