Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-03 18:30

Fredagsmys: Idag går 24% av bloggläsarna på semester

Dags för lite fredagsmys, och vad är väl mysigare än att 25% av bloggläsarna går på semester idag?
Ceasarsallad med rosevin på granncaféet Hede Gård, Sätila.
Hela 24% av bloggläsarna går på semester idag och inleder med vecka 28 som sin första semestervecka. Det är också den vecka där flest tar sin första vecka ledigt i sommar, mer än den gångna veckans 18%.
Fördelning första semesterveckan 2020.
När det sedan gäller semesteruttaget så toppar det dock först vecka 29 och 30 med 69% av de svarande bloggläsarna på semester samtidigt.
Semesterveckor 2020.
Bloggen har öppet som vanligt med dagliga uppdateringar även om det är semester, så glöm inte att titta in även om du ligger i hängmattan.

Så ha ett riktigt trevligt fredagsmys, alla ni som går på semester idag! Och även ni andra!

Och glöm inte att köpa min senaste roman Redovisningsavdelning Marviken som semesterläsning!
Redovisningsavdelning Marviken av Lars Wilderäng.

11 kommentarer:

 1. Tittar alltid in, varje dag när jag har en stund över. Finns alltid något intressant att fundera över, och inte ovanligt lätt provocerande. En superblogg helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inne på andra veckan semester och håller på att byta golv på altanen, 75m2. Ett styvt jobb då många skruvskallar är skadade. Kör Ryobi skruvdragare och växlar mellan 1,5 och 5 Ah batteri. Trodde det skulle ta två dagar först, men nu ser det ut att ta en hel vecka.

   Radera
  2. Funderar också på att byta, kanske till komposit men underhållsfritt brukar betyda omöjligt att underhålla och då blir det att byta igen.
   Just nu roar jag mig med ett onödigt teknikprojekt för att se hur mycket det går att få upp det mobila bredbandet i en stuga i skogen. Är uppe i ca 35 Mbit/s downstream stabilt men toppade på 41 Mbit/s tidigt på morgonen. Ett par riktantenner Mimo med 15 dB gain till basstationen 2.8 lyfte från ca 2-3 Mbit/s. Funderar nu på om jag ska uppgradera routern till 4G+ vilket kräver en uppsättning riktantenner till mot en annan basstation längre bort. Tyvärr måste man prova för att se om det fungerar eller om det är pengarna i sjön.

   Radera
  3. Kör billigaste MFT jig för dolda skruvar. Köpte självborrande skruv (rostfri klass A4) för 6k i går, 2450 st. På måndag kommer lastbilen med den nya trallen. Blir intressant att se om den kommer in via infarten eller om den måste lasta av utanför. I vilket fall ett bra fyspass att bära upp bräderna.

   Radera
 2. Intressant att många verkar ha mer tid att läsa bloggen på arbetsveckorna än på semestern?! Eller tidskrivs det som omvärldsanalys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är på semestern arbetslägret börjar när man äntligen återhämtat sig från förra semestern såväl fysiskt som ekonomiskt och laddat för nu strax kommande semesterarbete.

   Resten av året är återhämtning, bloggläsning och vila.

   Radera
  2. Har läst den här bloggen varje dag de senaste +10 åren, helt oavsett om jag jobbat eller varit på semester i utlandet. Kanske går in lite oftare när jag jobbar på jobbet då jag gärna vill slå bort lite tid efter lunch innan jag går all in igen, men nu i coronatider har det varit mindre av det.

   Radera
  3. Ja det är ett rent helvete att vara tjänsteman nuförtiden. Var ska detta sluta? Kronisk musarm?

   Radera
  4. Ingen fara. Jag vet exakt vad jag behöver göra för att undvika musarm och annat obehag. Jag faktiskt stortrivs, men funderar samtidigt på att gå i pension.

   Radera
 3. Kallt och regnigt och svensken är portad i utlandet, bloggaren bör sitta i guldläge för bra bokförsäljning i sommar.

  SvaraRadera