Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-09 15:49

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.


Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding. Kursen består av åtta moduler där Syding i tur och ordning går igenom de processer och metoder för värdebaserade investeringar, teknisk analys och makroanalys som han arbetat fram under 25 år som professionell analytiker, förvaltare och privat riskkapitalist.

Finanskursen är praktiskt inriktad på att utan onödiga omvägar uppskatta ett noterat eller onoterat företags faktiska underliggande fundamentala värde för dig som investerare, genom att svara på frågan om när, hur och av vem du kommer få tillbaka dina investerade pengar inklusive kompensation för din tid och risk. Kursen avslutas med en skriftlig examinering och kursintygsutdelning. Varje modul i 

Finanskursen föregås av en kortare video där Syding förklarar vad modulen innehåller. Alla centrala insikter och lärdomar återfinns emellertid endast i respektive moduls detaljerade text- och bildmaterial. Pedagogiken är anpassad för att passa även nybörjare inom ekonomi och finans, men materialet är samtidigt relativt koncentrerat med ett minimum av upprepningar eller onödigt målande beskrivningar. Det gäller således att lägga nya begrepp på minnet direkt vid första gången de dyker upp. 

Finanskursen går bland annat igenom begreppen “värdering”, “säkerhetsmarginal”, “kunduthållighet”, “intervall- och multipelanalys”, samt beskriver hur man läser ett företags årsredovisning och analyserar dess resultat- och balansräkning och bygger prognos- och värderingsmodeller utifrån dessa. Den fundamentala bolagsanalysen kompletteras även med genomgångar av teknisk analys och grundläggande analys av det ekonomiska läget utifrån ett antal makrovariabler. 

Finanskursen är först och främst en distansutbildning som normalt tar några timmar självstudier i veckan i anspråk, men det ingår även några webinarietillfällen samt minst en IRL-träff hos Erik Penser Bank. Alla deltagare får tillgång till den slutna Facebookgruppen för investeringsfrågor, där tidigare deltagare också är medlemmar. 

Karl-Mikael Syding tillbringade bland annat femton år, 2000-2014, på hedgefonden Futuris Asset Management inom Brummer & Partners. År 2010 fick Karl-Mikael för fondens räkning, i egenskap av dess VD, partner och portföljförvaltare, ta emot utmärkelsen European Hedge Fund of the Decade, då den ansedda organisationen HFR utsåg Futuris till den hedgefond av flera tusen verksamma i Europa, som under hela det gångna decenniet hade presterat högst totalavkastning i förhållande till variabiliteten i avkastningen samt maximal realiserad nedsiderisk. Innan Futuris arbetade Syding som högt rankad finansanalytiker inom bland annat mjukvara och investmentbolag. Efter tiden på Futuris har Syding främst investerat i onoterade nystartade företag inom en mängd olika branscher. 
"Karl-Mikael Syding demonstrerar med Finanskursen att han alltid är lika grundlig och pedagogisk. Här förmedlar Syding tydligt och lättillgängligt de viktigaste aspekterna av värdebaserade investeringar, med lärdomar för alla som är intresserade av aktier; både privatpersoner och professionella analytiker, avseende noterade och onoterade företag. Det är ingen tillfällighet att Syding lyckats väl historiskt, han kan hantverket."  - Lars Sveder
"Mikael Syding har dokumenterat extremt goda kunskaper om fundamental aktieanalys. Under sina 15 år på hedgefonden Futuris inom Brummer var han t.ex. delaktig i att skapa Europas bästa avkastning under ett decennium. I Finanskursen lär han ut viktiga och praktiska insikter om analys och värdering av noterade och onoterade aktiebolag." - Martin Sandquist
Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Haha, det var väl första lektionen

   Radera
  2. Vet faktiskt inte säkert. Du får fråga dem, det är proffspriser iaf då kursen bland annat vänder sig till proffsförvaltare. Låga fem siffror gissar jag på.

   Radera
  3. 10 000kr är avgiften utan rabatt.

   Radera
 2. "Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?" - Håll mig inte på sträckbänken, är det fem procent eller inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nackdelen med ett frågetecken i namnet. :)

   Radera
 3. Sell out

  "Som på en MBA, SFF, eller Handels, men utan att betala 100k+…"

  Det finns ingenting som kan replacea en riktig utbildning. Alla distans utbildningar och online utbildningar är gjorda av föredettingar som endast vill att cashen till de själva ska in.

  Om ni vill bli ekonomer så sätt er på skolbänken igen och gör det på det enda sättet som funkar. Detta leder ingenstans förutom att göra dina nya kursledare rika.

  SvaraRadera