Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-07-06 08:26

Extrem börsrusning i Kina

Börserna rusar extremt i Kina på morgonen, och drar upp Asien utom Australien.
Chinatown, Melbourne.
Börsveckan inleder med en extrem rusninig i Kina. Shanghais SSE Composite går +5.13% och med sina nya diktaturlagar hänger Hong Kongs Hang Seng med på +3.16%. Även Nikkei och Singapore stiger om än måttligare med +1.80% för Kapan och +1.16% för Straits Times. Enda negativa i de asiatiska tidszonerna är Australiens ASX 200 som faller och går -0.39%.
Dagschart SSE Composite
Shanghaibörsen var redan på högsta nivå på över 12 månader, men fortsätter vad som ser tillfälligt exponentiellt uppåt. Med dagens rörelse är man nu på sin högsta nivå på över två år, och man får gå tillbaka till mars 2018 för att få dessa nivåer. Finns inget så bra som att låtsas att man inte har 100 000-tals dödsfall av corona i landet.

Den svenska kronan stärks en halv procentenhet mot dollarn, men är oförändrad mot euron, så det handlar om ett dollarfall. Brittiska pundet stiger något och broderlandet Norges krona rusar med +0.73% mot kronan.

Guldpriset i svenska kronor verkar oförändrad.

De amerikanska börserna hade stängt i fredags på grund av firandet av landets nationaldag, så börsrörelserna idag när husse inte kan visa vägen kan vara osäkra fram till husse öppnar 15:30. Terminen är dock upp vilket kan ge stöd, men justerat för valutarörelserna är inte det heller säkert.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Spännande, avgörande nu? Ska index OMX30 passera toppen och stänga över 1731 som är högsta notering sen 5 juni. Intressant att se närmsta tiden innan kvartalsrapporterna drar igång. Mer pulver i uppgången eller inte?

  SvaraRadera
 2. Med någon logik så är det väl fåfängans fyrverkeri just nu. Med kvartalsrapporter i antågande där försäljning och produktion går i däck, medan fasta kostnader ligger just fast, så borde det ge hyfsade fall.

  Samtidigt så är ju inget som det brukar. Kanske tolkar marknaderna brakförluster som ett styrkebesked, typ det kunde ju varit långt värre och alla drar på mot all time high.

  Logiken säger att det kommer falla, men vad har logik med detta att göra nuförtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha... jag har sagt till alla jag känner att snart kommer braket när golvet försvinner ...men vetefan nu har jag väntat sen i maj på att marknaden ska fatta att vi har årtunsendet värsta kris på halsen... är det så att vi plötsligt har accepterat att Centralbanker trycker nya pengar och att medborgares största nytta är som konsumenter? inte löneslavar

   Radera