Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-07-06 08:26

Extrem börsrusning i Kina

Börserna rusar extremt i Kina på morgonen, och drar upp Asien utom Australien.
Chinatown, Melbourne.
Börsveckan inleder med en extrem rusninig i Kina. Shanghais SSE Composite går +5.13% och med sina nya diktaturlagar hänger Hong Kongs Hang Seng med på +3.16%. Även Nikkei och Singapore stiger om än måttligare med +1.80% för Kapan och +1.16% för Straits Times. Enda negativa i de asiatiska tidszonerna är Australiens ASX 200 som faller och går -0.39%.
Dagschart SSE Composite
Shanghaibörsen var redan på högsta nivå på över 12 månader, men fortsätter vad som ser tillfälligt exponentiellt uppåt. Med dagens rörelse är man nu på sin högsta nivå på över två år, och man får gå tillbaka till mars 2018 för att få dessa nivåer. Finns inget så bra som att låtsas att man inte har 100 000-tals dödsfall av corona i landet.

Den svenska kronan stärks en halv procentenhet mot dollarn, men är oförändrad mot euron, så det handlar om ett dollarfall. Brittiska pundet stiger något och broderlandet Norges krona rusar med +0.73% mot kronan.

Guldpriset i svenska kronor verkar oförändrad.

De amerikanska börserna hade stängt i fredags på grund av firandet av landets nationaldag, så börsrörelserna idag när husse inte kan visa vägen kan vara osäkra fram till husse öppnar 15:30. Terminen är dock upp vilket kan ge stöd, men justerat för valutarörelserna är inte det heller säkert.

3 kommentarer:

 1. Spännande, avgörande nu? Ska index OMX30 passera toppen och stänga över 1731 som är högsta notering sen 5 juni. Intressant att se närmsta tiden innan kvartalsrapporterna drar igång. Mer pulver i uppgången eller inte?

  SvaraRadera
 2. Med någon logik så är det väl fåfängans fyrverkeri just nu. Med kvartalsrapporter i antågande där försäljning och produktion går i däck, medan fasta kostnader ligger just fast, så borde det ge hyfsade fall.

  Samtidigt så är ju inget som det brukar. Kanske tolkar marknaderna brakförluster som ett styrkebesked, typ det kunde ju varit långt värre och alla drar på mot all time high.

  Logiken säger att det kommer falla, men vad har logik med detta att göra nuförtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha... jag har sagt till alla jag känner att snart kommer braket när golvet försvinner ...men vetefan nu har jag väntat sen i maj på att marknaden ska fatta att vi har årtunsendet värsta kris på halsen... är det så att vi plötsligt har accepterat att Centralbanker trycker nya pengar och att medborgares största nytta är som konsumenter? inte löneslavar

   Radera