Aktuellt

Fem KTH-forskare: Höghastighetsbanorna kan inte motiveras av klimatskäl

Fem forskare från KTH skriver i en debattartikel att Miljöpartiets höghastighetsbanor inte kan motiveras av klimatskäl, då de "inte led...

2020-07-24 08:16

Dyster börs i USA och Asien

Börserna föll igår i USA och nu på morgonen i Asien, medan de var relativt oförändrade i Europa. Vi kan således vänta oss en negativ börs i Stockholm om inte någon enskild rapport klarar av att vända det.
Björn.
OMXSPI gick +0.07%, DAX -0.01% och Euronext +0.15%. I USA föll dock S&P-500 och gick -1.23% medan Nasdaqbörsens Nasdaq 100 gick -2.67%, i bjärt kontrast mot den gamla världen i Europa.

I de asiatiska tidszonerna ser det inte muntrare ut på morgonen. ASX 200 -1.27%, Hang Seng -2.27%, Straits Times -1.15% och SSE Composite -3.09%.

När Europa nu ska ikapp lär det bli en trist börs.

Guldpriset fortsätter stiga kraftigt och kostar nu dryg 537:- SEK per gram eller ca 1890 USD per troy ounce, och ser ut att vara på väg mot den siffermagiska nivån 2000 USD och prisrekord i dollar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Europa kommer inte ikapp, saknar motsvarigheten till FANG aktier och det mesta av tech sektorn som växer helt galet, men en mindre revansch för traditionella företag lär komma om man lyckas lägga COVID-19 bakom oss.

  SvaraRadera
 2. 14 triljoner USD världen över i stimulanser, centralbanker som kommer göra allt för att hålla räntorna nere och att bara några promille av världens finansiella tillgångar är allokerade till guld. Jag har aldrig sett en bättre makromiljö för guldet. Skulle inte bli förvånad om både 2500 och 3000 USD per ounce passeras kommande år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voodoo by numbers guldet över 1900 USD. Magiskt, tar vi även 1919.19 idag?

   Radera
  2. Om det verkligen brister så kan vi se summorna du pratade om redan i år.

   Radera
 3. Titta på filmen Unfit, Trump får nu mer Problem att reda ut!

  SvaraRadera