Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2020-07-24 08:16

Dyster börs i USA och Asien

Börserna föll igår i USA och nu på morgonen i Asien, medan de var relativt oförändrade i Europa. Vi kan således vänta oss en negativ börs i Stockholm om inte någon enskild rapport klarar av att vända det.
Björn.
OMXSPI gick +0.07%, DAX -0.01% och Euronext +0.15%. I USA föll dock S&P-500 och gick -1.23% medan Nasdaqbörsens Nasdaq 100 gick -2.67%, i bjärt kontrast mot den gamla världen i Europa.

I de asiatiska tidszonerna ser det inte muntrare ut på morgonen. ASX 200 -1.27%, Hang Seng -2.27%, Straits Times -1.15% och SSE Composite -3.09%.

När Europa nu ska ikapp lär det bli en trist börs.

Guldpriset fortsätter stiga kraftigt och kostar nu dryg 537:- SEK per gram eller ca 1890 USD per troy ounce, och ser ut att vara på väg mot den siffermagiska nivån 2000 USD och prisrekord i dollar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Europa kommer inte ikapp, saknar motsvarigheten till FANG aktier och det mesta av tech sektorn som växer helt galet, men en mindre revansch för traditionella företag lär komma om man lyckas lägga COVID-19 bakom oss.

  SvaraRadera
 2. 14 triljoner USD världen över i stimulanser, centralbanker som kommer göra allt för att hålla räntorna nere och att bara några promille av världens finansiella tillgångar är allokerade till guld. Jag har aldrig sett en bättre makromiljö för guldet. Skulle inte bli förvånad om både 2500 och 3000 USD per ounce passeras kommande år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voodoo by numbers guldet över 1900 USD. Magiskt, tar vi även 1919.19 idag?

   Radera
  2. Om det verkligen brister så kan vi se summorna du pratade om redan i år.

   Radera