Aktuellt

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO...

2020-07-23 11:05

SLUT! Böcker bortskänkes till sjukvårds-, blåljus- och omsorgspersonal som jobbat med coronapandemin

BÖCKERNA ÄR NU SLUT. DRYGT 400 INBUNDNA BÖCKER GICK IVÄG. TACK FÖR ER TJÄNSTGÖRING!
135 böcker. Flera stora beställningar från chefer.

Till och med bokskåpet för uppackade böcker är nu slut på de berörda titlarna.

TILLFÄLLIGT BESTÄLLNINGSSTOPP - JAG MÅSTE NU SKICKA IVÄG BESTÄLLNINGNARNA OCH INVENTERA KVARVARANDE BÖCKER DÅ CIRKA ELVA STORA KARTONGER NU ÄR BESTÄLLDA. 
Större beställningar från chefer etc.

En del av de mindre beställningarna.

Jag, Lars Wilderäng, bortskänker nu inbundna böcker ur mina egna förråd till sjukvårds, blåljus- och omsorgspersonal som jobbat med coronapandemin. Min författarkollega Dag Öhrlund (post om böcker till coronahjältar inom sjukvården på Facebook) tog detta initiativ och uppmanar i en intervju hos Boktugg andra författare att hänga på. Då jag inte bor centralt så kommer jag dock skicka böcker per post (eller lämna av större beställningar i Göteborgsområdet), även om det blir en kostnad för min del. Detaljer och villkor nedan.
Aktuella boktitlar av Lars Wilderäng

Som förattare med tio publicerade böcker samlar man på sig ett med tiden omfattande förråd av författarexemplar, dvs de böcker man som författare får vid varje tryckning från förlaget. Tanken är att man säljer dessa själv på t ex föreläsningar, men det har varit dåligt med föreläsningar på grund av coronakrisen och i takt med att böcker kommer på pocket och blir till åren blir det svårt till omöjligt att bli av med förrådet, som tränger sig ut på privata utrymmen i huset. Jag har även köpt böcker från förlaget när restpartier skulle skickas till destruktion (förbränning).

Således följer jag nu Dag Öhrlunds uppmaning och skänker bort äldre inbundna böcker jag har, till dig som jobbar inom sjukvård, blåljus och omsorg och jobbat med coronapandemin. Även militär personal som jobbar med corona, t ex helikoptertransporterna och tillhörande markpersonal kvalificerar, men det kan vara svårt för dessa att verifiera sin tjänst utan att bryta mot regler om sekretess.

Är du intresserad maila till [email protected]. Du behöver bifoga bevis på din anställning, t ex tjänstekort, lönebesked, passerkort, selfie på dig i tjänstekläder med namnbrickan tydligt synlig eller liknande. Du bör förstås maska ditt personnummer eller lönesiffror om du väljer den vägen. Efter beställning och leverans kommer jag radera dina mail, i enlighet med min GDPR-policy. Din adress och ditt namn kommer dock finnas kvar i bokföringen av kvitton.

Enda villkoret i övrigt är att du tar emot ett exemplar av Stjärnfall (2015) och Stjärndamm (2016). Detta trots att jag inte kan ge dig den första boken i den sammanhängande trilogin, min bäst säljande Stjärnklart (2014), då den är slut i mina förråd, men finns för 57:- SEK som pocket hos Adlibris eller hos din lokala bokhandlare. Stjärnfall och Stjärndamm har jag alldeles för många av och måste bli av med.

Övriga titlar är de två sammanhängande böckerna Höstsol (2017) och Höstregn (2018), samt helt fristående allmänthrillern Fallet (2019), som strax kommer ut på pocket och därmed kommer bli svår att bli av med på inbunden framöver. 

Jag ser gärna att du, och en eller flera kollegor går ihop för större beställningar, vilket håller nere mina portokostnader, som annars i princip blir högre än priset på en pocketbok.  Kanske är du någon form av chef som vill ge bort böcker till dina medarbetare? Större beställningar i Göteborgsområdet kan eventuellt levereras till dörren.

Möjligheten att beställa gratis böcker gäller så länge de finns kvar. Stjärnfall och Stjärndamm som inbunden finns nog inte ens kvar i tryck, även om de finns som pocket. Inga garantier om snabb leveranstid - att paketera och skicka böcker tar mycket tid i anspråk, och jag har en ny roman att skriva, och förstås bloggen att uppdatera flera gånger dagligen.

/Lars Wilderäng, författare av Midvintermörker, Midsommargryning, Stjärnklart, Stjärnfall, Stjärndamm, Höstsol, Höstregn, Fallet, Är du förberedd? och Redovisningsavdelning Marviken.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Sympatiskt initiativ! Mina författarex är tyvärr helt slut.

  SvaraRadera
 2. Detta initiativ hedrar dig Lars!

  SvaraRadera
 3. Bra initiativ från start och fint att ni andra hänger på.

  SvaraRadera
 4. Imponerande! Min fundering som dröjer sig kvar är om man får bokpresent av chefen, blir man förmånsbeskattad då...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/gavor.4.7459477810df5bccdd4800014379.html

   Om chefen ger dig boken å företagets vägnar, ja. Om gåvan inte faller under någon av undantagen i ovanstående länk.

   Radera