Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-21 10:09

Ungdomar trollade Trumps valmöte - lokalen nästan tom

Media rapporterar att färre än väntat dök upp på Trumps första valmöte, trots att presidenten skrutit med att han aldrig varit med om så många anmälda. Orsaken visar sig vara att fans av koreansk popmusik (k-pop) bokat de flesta platserna, så valmötet blev nästan tomt.
Klockan tickar för Donald Trump.
Trots coronapandemin har Trump alltså bestämt sig för att dra igång valmöten inför presidentvvalet i höst. Efter att ha skrutit att han aldrig sett så stor efterfrågan på biljetter någonsin, så visar foton hur lokalen, som kunde tagit 19 000 besökare nästan gapar tom (foton som inte är tagna av trumpeterna) - halva golvet är tomt och läktarplatserna som inte var närmast scenen. Utanför var det helt tomt, även om Trump hävdar att det skulle varit militanta våldsverkare som hindrade hans väljare att ta sig till lokalen.

Det visar sig att unga fans av koreansk popmusik, sk zoomers, hade köpt upp biljetterna till valmötet rapporterar The Vulture (icke-länk www.vulture.com/2020/06/k-pop-stans-successfully-sabotaged-trumps-tulsa-rally.html). Kampanjen hade organiserats på det bland ungdomar populära och obegripliga sociala nätverket Tik-Tok.

Naturligtvis säger detta inget om det faktiska stödet för Trump, men det är en effektiv trollning och man har fått Trump att göra bort sig dubbelt upp. Och om inte annat minska smittspridningen i samhället genom att hålla nere antalet besökare...

15 kommentarer:

 1. Oerhört trist utveckling detta. Det är en marginell skillnad på detta och de ryska trollfabrikerna. Bara för att målet råkar vara trollet själv den här gången gör det inte mindre bekymmersamt. I detta fallet riskerar det dessutom bli rent kontraproduktivt då Trump nu kan använda detta i sin offerretorik. Hade platserna varit till förfogande och arenan ändå förblivit halvfull hade betydelsen varit mer signifikant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att det ligger ett helt paket gravade laxar här. Halvfull arena enligt utländskt twitter. Precis som vilken coronarestaurang som helst. Precis som vilket idrottsarrangemang som helst. Precis som vilket post-covid-möte som helst. Samtidigt som han kan skylla på onda utländska ungdomar med globalistisk reach. Samtidigt som man nu kan inför något slags ID-kontroll på sålda biljetter till hans nästa arenamöte. Samtidigt som eventetet sändes live på internet till över en miljon tittare och nästa sändning kan få extra resurser just in case.

   Ett steg bakåt för Trump ytligt sett - men väldigt mycket som tyder på att det är/var precis vad han behövde för att kunna lägga upp kampanjen 2020 lite annorlunda och ännu mycket effektivare än förra gången. Så vem låg egentligen bakom?

   Radera
  2. När det gäller Trump och trollning så får man definitivt vara uppmärksam.

   Han lyckades till exempel få igenom en ganska omfattande skattereform samtidigt som CNN hade fullt upp med att analysera Trumps berömda "shithole country" uttalande angående vissa korrupta länder i Afrika.

   Jag är av den åsikten att Trump är mer som en illutionist än han är trollkarl.

   Så det gäller att vara jäkligt uppmärksam när han går igång.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. TikTok aktivisterna köpte inte ens biljetterna, utan hade bara skickat in intresseanmälan om att köpa dem. På plats var det "first come, first serve" som gällde. Så det fanns alla möjligheter att köpa riktiga biljetter i dörren för den som ville gå och lyssna på Trump. Men det var ju inte så många som dök upp:
  https://twitter.com/RexChapman/status/1274483723875028992?s=19

  Men Trump hade tydligen räknat med att det skulle bli massor av människor utanför, så det hade byggts upp en scen ute. På denna scen var tanken att Trump skulle hålla ett extra tal efter själva "rallyt". Men när man såg hur tomt det var så ställde man in talet och rev scenen.
  https://twitter.com/daveweigel/status/1274481380836114433?s=19

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förmodligen alla intresseanmälan som gjorde att de trodde att de skulle komma en miljon. Att så få dök upp tyder på att rätt många tar coronahotet på allvar, vilket är positivt.

   Radera
 4. Om vi skulle göra samma nyhet men byta de inblandade. Vi har ett socialdemokratiskt möte där NMR gör så att deltagare inte kan komma genom anmälning/köp av biljetter. Hur kul skulle den nyheten vara?
  När vänstern förlorar i demokratiska val så är visst demokrati mindre viktigt. Man kan t ex anordna upplopp i städer istället för att försöka vinna nästa val med ärligt spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att störa eller förhindra valmöten inför demokratiska val är inte civiliserat, oavsett vem som drabbas. I det aktuella fallet så kunde ju mötet hållas som planerat men risken är väl att galenpannan Trump och en del högljudda fans nu ska ge igen och mest troligt gynnas Trump av den här typen av aktioner.

   Radera
  2. @HenrikM Varför är allt som är emot höger automatiskt vänster? Så otroligt tråkigt binärt liv du måste leva. Enkelt och tryggt när allting är svart eller vitt iofs.

   Radera
 5. Vad händer efter valet om/när Biden vinner? Kommer Trump erkänna sig besegrad och gratulera Biden? Eller kommer Trump att gapa om valfusk, fake news etc, etc? Kommer han att kalla ut sina hårdföra kärnväljare på gatorna att protestera? Risken finns...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så skyller han på de så kallade dixielanddemokraterna.

   Radera
  2. Kom ihåg att alla alltid har fel och att det aldrig blir exakt som någon trott. Bolton (som avgick när han inte fick starta krig mot Iran) och det militärindustriella komplexet driver just nu upp ett missnöje mot Trump från HÖGER för att han inte sätter stopp för kravallerna och de ockuperade stadskärnorna. Det finns tydligen någon obskyr paragraf någonstans i den amerikanska författningen (enligt en thriller jag läste när jag var ung, minns dock inte namnet) som gör att militären kan avsätta presidenten och skjuta upp ett eventuellt val i sådan situation medan de själva återställer ordningen och konstitutionen.

   Om Trump ändå får ställa upp den uppskjutna valet sedan, eller om republikanerna måste välja en hårdare kandidat som inte viker ned sig för kravaller utan vågar ställa sig bakom militären uppstädning, det vet jag inte - men erkänn att det vore en twist som klickbäjtmedia skulle kunna leva på hela hösten och vintern.

   Radera
  3. Om Trump förlorar, men helt enkelt vägrar lämna presidentposten, vad händer då? Har USAs konstitution något som hindrar presidenten från att genomföra en statskupp "från insidan"? Trump har ju redan brutit mot ett gäng tabun, inklusive att utmana rättsväsendet.

   Radera
  4. Om man inte lyckat genomföra något val innan den 20:e Januari, då det är tänkt att den nya presidenten skall tillträda så är konstitutionen tydlig. Kongressen väljer då vem som blir president och senaten väljer vem som blir vice president.

   Radera
  5. Trump är en ganska dålig soon to be diktator som ni ylar om.

   Han är inte den politiker som vill förbjuda vapen - i strid mot 2nd amendment(som är tänkt att säkra befolkningen från tyranni).

   Han är inte den politiker som vill ändra valsystemet såpass att små delstater skulle förlora inflytande.

   Han är inte den politiker som vill utöka den federala staten ännu mer.

   Han är inte den politiker som vill driva en grön terror revolution och förstöra hela landet.

   Han är inte den politiker som tyst ser på medan banditer, upploppsmakare och drägg - förstör för vanliga människor.

   Trump vill få igång valrörelsen och debatter så fort som möjligt. Demokraterna är livrädda för det då Biden kommer krossas totalt i debatterna.

   Radera