Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-19 09:56

Stockholmsbörsen stängd - men resten av världen stiger

Idag midsommarafton har Stockholmsbörsen stängt, men resten av världen bryr sig inte om svensk midsommar och börserna ser generellt ut att stiga till sillen.
Daxschart.

De amerikanska börserna stängde lite drygt runt noll igår. S&P-500 gick +0.06% och Nasdaq Composite +0.33%. I Asien steg Hang Seng +0.88% och Nikkei +0.55% och i skrivande stund är det uppåt på de europeiska börserna, med t ex tyska DAX på +0.46%.

Stockholmsbörsen har visserligen stängt, men svenska kronan faller rätt hårt mot den amerikanska dollarn och guldet stiger runt en procent till drygt 523:- SEK.

Att vi har stängt så här till sillen innebär förstås att det blir lite udda rörelser för Sverige på måndag, när fredagens internationella marknader ska arbetas ikapp. Ett senare och kanske obefintligt problem som det inte är så mycket att göra något åt just nu.

Ni som trots att det är midsommar läser det här önskar jag en god midsommarmorgon!

6 kommentarer:

  1. Ja må du leva uti 50 år till!

    SvaraRadera
  2. Var även exakt 4 år sen vi vaknade upp efter brexitomröstning utan att Stockholmsbörsen kunde reagera vilket kanske var tur.

    SvaraRadera
  3. Feliz Cumpleaños o ha en bra dag utan fylla😂

    SvaraRadera