Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-06-23 09:17

Stockholmsbörsen öppnar uppåt

Efter en positiv amerikansk börs igår och postiv utveckling i Asien öppnar förstås Stockholmsbörsen uppåt.
Dagschart OMXSPI.
Jag brukar inte kommentera börsen när handeln pågår, eftersom allt man skriver bara har sekunders aktualitet. Men i skrivande stund är iaf Stockholmbörsen plus +0.93% för OMXSPI och +1.00% för OMXS30. S&P-500 gick +0.65% igår och i Asien gick exempelvis Hang Seng +1.03%.

Den svenska kronan stärks också kraftigt - över en procent - mot den amerikanska dollarn, även om det förstås kan vara en tillfällig intradagrörelse. Dock kan man inbilla sig en kortsiktig vändning i kronan efter att den tappat mot dollarn under hela juni.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Så här 3 månader efter coronakrisen på börsen kan man bara gratulera börsoptimisterna och som pessimist kan man lära sig sin läxa d.v.s. att bostadspriserna aldrig faller nämnvärt (i SEK) men att man då och då får erfara hack i kurvan på börsen och då är det perfekt att tjäna pengar för centralbankerna räddar kurserna varje gång. Bra erfarenhet till nästa 30 procentiga fall om 10-15 år.

    SvaraRadera