Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-23 09:17

Stockholmsbörsen öppnar uppåt

Efter en positiv amerikansk börs igår och postiv utveckling i Asien öppnar förstås Stockholmsbörsen uppåt.
Dagschart OMXSPI.
Jag brukar inte kommentera börsen när handeln pågår, eftersom allt man skriver bara har sekunders aktualitet. Men i skrivande stund är iaf Stockholmbörsen plus +0.93% för OMXSPI och +1.00% för OMXS30. S&P-500 gick +0.65% igår och i Asien gick exempelvis Hang Seng +1.03%.

Den svenska kronan stärks också kraftigt - över en procent - mot den amerikanska dollarn, även om det förstås kan vara en tillfällig intradagrörelse. Dock kan man inbilla sig en kortsiktig vändning i kronan efter att den tappat mot dollarn under hela juni.

1 kommentar:

  1. Så här 3 månader efter coronakrisen på börsen kan man bara gratulera börsoptimisterna och som pessimist kan man lära sig sin läxa d.v.s. att bostadspriserna aldrig faller nämnvärt (i SEK) men att man då och då får erfara hack i kurvan på börsen och då är det perfekt att tjäna pengar för centralbankerna räddar kurserna varje gång. Bra erfarenhet till nästa 30 procentiga fall om 10-15 år.

    SvaraRadera