Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2020-06-30 07:48

Starkt kinesiskt inköpschefsindex - börserna upp i Asien

Börserrna stiger i Asien under morgonen, efter en positiv börsmåndag. Orsaken ska vara starka kinesiska inköpschefsindexsiffror (PMI).
De asiatiska tidszonerna.
Stockholmsbörsen stängde på plus igår, om än splittrat med storbolagsindex OMXS30 på +0.84% och breda OMXSPI på +0.36%. Tyska DAX gick +1.18% och amerikanska S&P-500 steg med hela +1.47%, medan teknikbolagen gick lite svagare med Nasdaq Composite på +1.20%.

Kinesiskt PMI var starkt och berättelsen om morgonens börsuppgångar i de asiatiska tidszonerna handlar just om detta. Att inköpscheferna är positiva(re) i den kinesiska industrin ses som en ledande indikator för såväl den kinesiska ekonomin som världsekonomin.

Shanghaibörsens SSE Composite Index går +0.84%, Hong Kongs Hang Seng +0.95% där man just klubbat diktkaturlagarna och frihetsparentesen därmed är lver. Nikkei går +1.95% i Tokyo och i Singapore går Straits Times +1.39%. Däremot backar ASX 200 i Australien och går -0.23%.

Valutarörelserna är små änb så länge, och guldpriset i svenska kronor i princip oförändrat.

Ser ut som juni månad kommer avsluta i dur.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar