Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2020-06-30 07:48

Starkt kinesiskt inköpschefsindex - börserna upp i Asien

Börserrna stiger i Asien under morgonen, efter en positiv börsmåndag. Orsaken ska vara starka kinesiska inköpschefsindexsiffror (PMI).
De asiatiska tidszonerna.
Stockholmsbörsen stängde på plus igår, om än splittrat med storbolagsindex OMXS30 på +0.84% och breda OMXSPI på +0.36%. Tyska DAX gick +1.18% och amerikanska S&P-500 steg med hela +1.47%, medan teknikbolagen gick lite svagare med Nasdaq Composite på +1.20%.

Kinesiskt PMI var starkt och berättelsen om morgonens börsuppgångar i de asiatiska tidszonerna handlar just om detta. Att inköpscheferna är positiva(re) i den kinesiska industrin ses som en ledande indikator för såväl den kinesiska ekonomin som världsekonomin.

Shanghaibörsens SSE Composite Index går +0.84%, Hong Kongs Hang Seng +0.95% där man just klubbat diktkaturlagarna och frihetsparentesen därmed är lver. Nikkei går +1.95% i Tokyo och i Singapore går Straits Times +1.39%. Däremot backar ASX 200 i Australien och går -0.23%.

Valutarörelserna är små änb så länge, och guldpriset i svenska kronor i princip oförändrat.

Ser ut som juni månad kommer avsluta i dur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar