Aktuellt

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO...

2020-06-30 07:48

Starkt kinesiskt inköpschefsindex - börserna upp i Asien

Börserrna stiger i Asien under morgonen, efter en positiv börsmåndag. Orsaken ska vara starka kinesiska inköpschefsindexsiffror (PMI).
De asiatiska tidszonerna.
Stockholmsbörsen stängde på plus igår, om än splittrat med storbolagsindex OMXS30 på +0.84% och breda OMXSPI på +0.36%. Tyska DAX gick +1.18% och amerikanska S&P-500 steg med hela +1.47%, medan teknikbolagen gick lite svagare med Nasdaq Composite på +1.20%.

Kinesiskt PMI var starkt och berättelsen om morgonens börsuppgångar i de asiatiska tidszonerna handlar just om detta. Att inköpscheferna är positiva(re) i den kinesiska industrin ses som en ledande indikator för såväl den kinesiska ekonomin som världsekonomin.

Shanghaibörsens SSE Composite Index går +0.84%, Hong Kongs Hang Seng +0.95% där man just klubbat diktkaturlagarna och frihetsparentesen därmed är lver. Nikkei går +1.95% i Tokyo och i Singapore går Straits Times +1.39%. Däremot backar ASX 200 i Australien och går -0.23%.

Valutarörelserna är små änb så länge, och guldpriset i svenska kronor i princip oförändrat.

Ser ut som juni månad kommer avsluta i dur.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar