Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2020-06-09 07:33

Starka börsuppgångar i USA och Asien - och svagare krona

Ibland vänder det fort. Börserna gick starkt i USA och fortsätter med starka uppgångar i Asien under morgonen, samtidigt som kronan faller tillbaka och spär på uppgångarna i SEK ytterligare. Efter gårdagens nedgång talar detta för en uppgång i Stockholm idag.
+2.53%
Stockholmsbörsen stängde ordentligt ner med OMXSPO på -0.85%, medan börserna steg i USA med +1.20% för S&P-500 och +1.13% för Nasdaq Composite. Bland annat slog övervärderade Tesla nytt börsrekord med högsta stängningskurs någonsin, och marknaden tror uppenbarligen att coronakrisen inte kommer påverka bolaget negativt alls.

Uppgångarna fortsätter nu i Asien, samtidigt som den svenska kronan faller tillbaka efter en stark period.

I Australien går ASX 200 +2.53%, i Hong Kong går Hang Seng +1.40% och i Singapre stiger Straits Times +1.13%. Japanaska Nikkei 225 faller dock och går -0.64%.

Överlag innebär detta att Stockholmsbörsen bör stiga. På svagare krona är guldpriset nu återigen över 500:- SEK och kostar i skrivande stund 502:63 SEK per gram.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. $TSLA är undervärderad utifrån ett 10-årsperspektiv.

    $NKLA är på riktigt övervärderat

    SvaraRadera