Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2020-06-15 10:00

Reklam: Laglappen.se - Förläng livslängden på kläderna

Detta inlägg är reklam för Laglappen.se, som drivs av en bloggläsare.

För inte så länge sedan frågade mina barn vad som egentligen hände med allt vi sorterade och slängde i miljöboden där vi bor. Jag gav ett svar som kändes mindre bra och det fick mig att börja fundera. 
Laga dina och barnens kläder.

Avfall i kretslopp 

Funderingarna ledde till några hypoteser men jag nöjde mig inte varför jag sökte mig till en kurs på HKR vid namn Avfall i Kretslopp. Kursen gav mig en god förståelse över avfallets historia, samtida problem och materialåtervinning. Kursen gav även insikter i att vissa industrier är värre än andra och en sådan industri är textilindustrin. 

Vi köper helt enkelt väldigt mycket kläder och vi slänger nästan lika mycket. Kläder upplevs spontant inte som någon större miljöbov men det påverkar mer än vad man tror. Detta gäller framförallt pga mängden kläder vi köper och slänger. 

Laglappen.se lanseras 

 Det ena ledde till det andra och lusten väcktes att hjälpa så många som möjligt lappa och laga istället för att köpa och slänga. Jag kontaktade en god vän och frågade om han ville skapa en sajt som syftar till att förenkla för människor att förnya och vårda sina kläder. Vännen tyckte det lät som en god idé och Laglappen.se är nu lanserad. 

På onlinebutiken finner du snygga påstrykbara laglappar i alla tänkbara varianter, för att enkelt laga inte bara jeans utan också chinos, kavajer, luftmadrasser, regnjackor – och tält. Smarta produkter för lappning och lagning Laglappen erbjuder ett stort sortiment självhäftande lagningslappar i flera färger och funktion. Utöver det är det populärt med armbågslappar i mocka och läder. 

Barnens byxor köps och slängs mest hela tiden. Barnen använder byxor på ett sätt som gör att byxorna slits mycket fort. För att öka livslängden även på knattarnas brallor är det populärt att laga hål med roliga tygmärken i alla möjliga varianter. Alla tygmärken har en baksida av Iron-On vilket gör det enkelt att stryka fast dessa broderade märken över hål och revor. 

Avslutningsvis hoppas vi att du som läser detta får upp ögonen för att det inte alls behöver vara speciellt svårt att öka livslängden på kläderna och andra tyger. Dessutom är det faktiskt ganska roligt att förnya genom lappar och märken. 

Varmt välkommen till Laglappen och så får vi passa på att önska er en härlig sommar!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Kul! Som yngre syskonet i skaran spenderades en stor del av barndomen i Algotsbyxor men diverse tyglappar på knäna. Kör lite samma med de egna barnen nu, de har väl visserligen vuxit ur det men en liten varning/fråga kan vara på sin plats:

  Moderna byxor är ofta utförda i strecthtyg. Iron-on och lim funkar sådär på det tycker jag. Tyget sträcker sig vilket till slut får limmet att lossna. Syr man på lossnar de också ibland, antar att det är tråden som slits av när tyget rör sig.

  Finns det nån slags best practice när det gäller stretchtyg och lappning?

  SvaraRadera
 2. vi lagar alla våra kläder och prylar hos den kinesiska skräddaren på hörnet. Han heter Alessandro och är den bästa skräddaren jag nånsin har träffat - bytte foder på en komplicerad italiensk märkesväska för 30euro.

  SvaraRadera
 3. Utmärkt idé. Här hemma är det armbågarna som slits ut så de lapparna kommer väl till pass.

  SvaraRadera