Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2020-06-12 10:27

Pratet om björnen är tillbaka

Nedgångarna på börserna fortsatte med ett hårt ras i USA igår, varpå experternas uttalanden i media byttes till undergångsstämning igen. Stockholmsbörsen är dock just nu på plus efter att ha återhämtat sig från dagens inledande ras.
Björn.

De amerikanska börserna föll hårt med gammelbolagsindexet Dow Jones Industrial Average ner hela -6.90% och S&P-500 -5.89%. Inledningsvis föll även börserna i Stockholm och Europa, men har nu vänt och är på plus. OMXSPI är i skrivande stund +0.67%.

Däremot var det under morgonen nattsvarta rubriker där alla björnar kommit ut ur idet, och det började låta som att tjurfällan äntligen skulle slå till. Fast nu är det alltså uppåt. Kanske tillfälligt, då det är USA som håller i taktpinnen.
Dagschart OMXSPI.
Väsentligt är att Stockholmsbörsen nu är tillbaka under MA200 och om inte uppgången tar fart igen så kommer vi alltså inte få ett himmelskors.

Stockholmsbörsen är nu -6.35% på en vecka, tyska DAX är -6.45%, franska CAC 40 ligger -6.60%. Björnen är tillbaka, åtminstone för stunden. Men vi får väl se hur länge centralbankerna tillåter dessa nedgångar.Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar