Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-12 10:27

Pratet om björnen är tillbaka

Nedgångarna på börserna fortsatte med ett hårt ras i USA igår, varpå experternas uttalanden i media byttes till undergångsstämning igen. Stockholmsbörsen är dock just nu på plus efter att ha återhämtat sig från dagens inledande ras.
Björn.

De amerikanska börserna föll hårt med gammelbolagsindexet Dow Jones Industrial Average ner hela -6.90% och S&P-500 -5.89%. Inledningsvis föll även börserna i Stockholm och Europa, men har nu vänt och är på plus. OMXSPI är i skrivande stund +0.67%.

Däremot var det under morgonen nattsvarta rubriker där alla björnar kommit ut ur idet, och det började låta som att tjurfällan äntligen skulle slå till. Fast nu är det alltså uppåt. Kanske tillfälligt, då det är USA som håller i taktpinnen.
Dagschart OMXSPI.
Väsentligt är att Stockholmsbörsen nu är tillbaka under MA200 och om inte uppgången tar fart igen så kommer vi alltså inte få ett himmelskors.

Stockholmsbörsen är nu -6.35% på en vecka, tyska DAX är -6.45%, franska CAC 40 ligger -6.60%. Björnen är tillbaka, åtminstone för stunden. Men vi får väl se hur länge centralbankerna tillåter dessa nedgångar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar