Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2020-06-02 07:28

Positiv börs överallt

Gårdagen bjöd på positiva börser över hela linjen och uppgångarna fortsätter i Asien. Det mesta talar därmed för en positiv börs även idag. Kronan fortsätter stärkas mot Trumpistan-dollarn.
Bullen.
OMXSPI stängde på +1.10% och S&P-500 på +0.38%, och i Asien går Nikkei +1.18% och Hang Seng +0.53%.

Uppgångarna är inte lika brutala längre, vilket är ett positivt besked, dvs marknaderna är lugna, vilket är vad som borgar för en uppgång på lite längre sikt. Detta trots läget i Trumpistan.

Svenska kronan fortsätter stärkas mot både dollarn och euron, vilket inte är helt ovanligt när börserna stiger, dvs pengar söker sig till Sverige och den svenska börsen, och stärker valutan. EU bestämde sig för ett enormt krispaket igår, även om Sverige fortfarande inte godkänt detta i ministerrådet, men det bedöms bara vara en tidsfråga innan Stefan Löfven (S) backar och låter svenska folket betala för Medelhavsländernas ovilja att reformera sina pensionssystem till hållbar nivå. Vi vill ju inte förlora inflytande i EU, vad nu ett inflytande där vi som mobboffer går med på att slicka toaletten igen och igen är värt?

För övrigt väntas de svenska pensionerna sänkas nästa år, eftersom de anpassas till de faktiska ekonomiska förutsättningarna.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. HURRA! Börsen går ju upp och allt på solida fundamenta :D Och vem vill inte hjälpa en italienare de har ju fantastiska tomater! Fråga bara allas vår Paolo! När cynikern tagit självmord, kliver nihilisten fram med en stor portion humor :P

  SvaraRadera
 2. Behöver diska brillorna. Trodde först det var nån sorts enklare vevdriven marknadsmusik som hörs överallt.

  Kanske ändå inte helt fel ute?

  SvaraRadera
 3. Bra. Det gör stöd åt bostadsmarknaden. :)

  SvaraRadera