Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2020-06-02 07:28

Positiv börs överallt

Gårdagen bjöd på positiva börser över hela linjen och uppgångarna fortsätter i Asien. Det mesta talar därmed för en positiv börs även idag. Kronan fortsätter stärkas mot Trumpistan-dollarn.
Bullen.
OMXSPI stängde på +1.10% och S&P-500 på +0.38%, och i Asien går Nikkei +1.18% och Hang Seng +0.53%.

Uppgångarna är inte lika brutala längre, vilket är ett positivt besked, dvs marknaderna är lugna, vilket är vad som borgar för en uppgång på lite längre sikt. Detta trots läget i Trumpistan.

Svenska kronan fortsätter stärkas mot både dollarn och euron, vilket inte är helt ovanligt när börserna stiger, dvs pengar söker sig till Sverige och den svenska börsen, och stärker valutan. EU bestämde sig för ett enormt krispaket igår, även om Sverige fortfarande inte godkänt detta i ministerrådet, men det bedöms bara vara en tidsfråga innan Stefan Löfven (S) backar och låter svenska folket betala för Medelhavsländernas ovilja att reformera sina pensionssystem till hållbar nivå. Vi vill ju inte förlora inflytande i EU, vad nu ett inflytande där vi som mobboffer går med på att slicka toaletten igen och igen är värt?

För övrigt väntas de svenska pensionerna sänkas nästa år, eftersom de anpassas till de faktiska ekonomiska förutsättningarna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. HURRA! Börsen går ju upp och allt på solida fundamenta :D Och vem vill inte hjälpa en italienare de har ju fantastiska tomater! Fråga bara allas vår Paolo! När cynikern tagit självmord, kliver nihilisten fram med en stor portion humor :P

  SvaraRadera
 2. Behöver diska brillorna. Trodde först det var nån sorts enklare vevdriven marknadsmusik som hörs överallt.

  Kanske ändå inte helt fel ute?

  SvaraRadera
 3. Bra. Det gör stöd åt bostadsmarknaden. :)

  SvaraRadera