Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2020-06-24 08:20

Nytt börsrekord på Nasdaq

Den tekniktunga Nasdaq-börsens index slog nytt börsrekord (eng all time high) igår och med det är teknikaktierna alltså ännu högre värderade än bubblan var redan innan coronakrisen.
Dagschart Nasdaq Composite.
Både Nasdaq Composite och Nasdaq-100 slog alltså börsrekord och med det är teknikbolagen ännu högre värderade än tidigare. Då var det bubbelnivåer som gällde redan innan coronakrisen, och det är nu bokstavligen som om coronakrisen aldrig inträffat. Oavsett anser tydligen marknaden att teknikbolagen på Nasdaq är helt osårbara och inte påverkas det minsta av den värsta ekonomiska krisen på nästan 100 år.

Köpte man på botten har man nu fått ungefär 50% avkastning på index sedan i mars, oräknat utdelningar. Vettigt? Kanske, utifrån resonemang om TINA - there is no alternative, och ny ekonomi osv. TINA handlar förstås om girighet och FOMO - fear of missing out. Det finns faktiskt alternativ som 0% avkastning på bankkontot.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Apples WWDC med nyheten om övergång till Apple Silicon ARM processorteknik i desktops och laptops ses väl lite som en dörröppnare/tekniksprång för ökad försäljning i sig självt och i och med att det driver konkurrenter framåt likaså.

    Sen ses väl IT som en bransch som har framtiden för sig i socialseparationens tid.

    Om värdering står i paritet med det är ju oklart men det ger ju anledningar till att motivera småspararna.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag nöjer mig med 0% avkastning på bankkontot. Åtminstone tills vidare. Jag är för stunden inte tillräckligt kylig för att ägna mig åt börsen och dess nyckfullhet. Jag njuter istället av det fina sommarvädret...

    SvaraRadera