Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2020-06-24 08:20

Nytt börsrekord på Nasdaq

Den tekniktunga Nasdaq-börsens index slog nytt börsrekord (eng all time high) igår och med det är teknikaktierna alltså ännu högre värderade än bubblan var redan innan coronakrisen.
Dagschart Nasdaq Composite.
Både Nasdaq Composite och Nasdaq-100 slog alltså börsrekord och med det är teknikbolagen ännu högre värderade än tidigare. Då var det bubbelnivåer som gällde redan innan coronakrisen, och det är nu bokstavligen som om coronakrisen aldrig inträffat. Oavsett anser tydligen marknaden att teknikbolagen på Nasdaq är helt osårbara och inte påverkas det minsta av den värsta ekonomiska krisen på nästan 100 år.

Köpte man på botten har man nu fått ungefär 50% avkastning på index sedan i mars, oräknat utdelningar. Vettigt? Kanske, utifrån resonemang om TINA - there is no alternative, och ny ekonomi osv. TINA handlar förstås om girighet och FOMO - fear of missing out. Det finns faktiskt alternativ som 0% avkastning på bankkontot.

3 kommentarer:

  1. Apples WWDC med nyheten om övergång till Apple Silicon ARM processorteknik i desktops och laptops ses väl lite som en dörröppnare/tekniksprång för ökad försäljning i sig självt och i och med att det driver konkurrenter framåt likaså.

    Sen ses väl IT som en bransch som har framtiden för sig i socialseparationens tid.

    Om värdering står i paritet med det är ju oklart men det ger ju anledningar till att motivera småspararna.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag nöjer mig med 0% avkastning på bankkontot. Åtminstone tills vidare. Jag är för stunden inte tillräckligt kylig för att ägna mig åt börsen och dess nyckfullhet. Jag njuter istället av det fina sommarvädret...

    SvaraRadera